.

Välkomna till vår jubileumssajt

I år firar vi 40 år i Skandinavien!

Med aktiviteter och historiska tillbakablickar firar vi fyra decennier och skådar in i framtiden. Välkommen med!

Mitsubishi Electric lagerarbetare

Glädje, stolthet och engagemang i 40 år

Fyra decennier har passerat sedan Mitsubishi Electric startade på den Skandinaviska marknaden. Utvecklingen av företaget och våra produkter är ett ständigt pågående arbete. Våra kommande 40 år på marknaden kommer att bli spännande – Se vad några av våra kollegor har att säga.

Mitsubishi Electric grundades redan 1921.

Mitsubishi Electric Corporation 100år

Vår första produkt för privatmarknaden var faktiskt en elektrisk fläkt som blev en riktig storsäljare i Japan. Idag är vi marknadsledande inom ett antal teknikområden.

Läs mer
Under mer än hälften av våra första 40 år hette företagets vd Christian Berger.

"Den japanska mentaliteten passar mitt kynne och min person."

Spänn fast dig, för nu åker vi 40 år bakåt i tiden.

Läs intervjun

Vår Skandinaviska historia

1983

Året då Mitsubishi Electric såg dagens ljus i Skandinavien. Företaget startade sin verksamhet det här året, under egen flagg i Sverige. Verksamheten består av en konsumentdivision som säljer tv, radio, video och hifi-utrustning, samt industridivisionen där man arbetar med komfortkyla, värmepumpar och kompressorer som som säljs under private label till andra värmepumpstillverkare.

2004

Nordic Star, luft-luftvärmepump med fokus på hög prestanda i det nordiska klimatet. Första värmepumpen med rotationskompressor och inverterdrift.

2005

Nya F-serien lanserades med moderna features såsom plasma filter och I See Sensor. Tack vare den effektiva funktionen är våra värmepumpar idag marknadsledande i Japan!

Den rörliga detektorn I-See Sensorn på värmepumpen fungerar som ett öga som rör sig från sida till sida, på ett område om 150 grader, och söker temperaturskillnader i rummet. Den känner av kyla och drag och riktar värmen mot kallare områden och bidrar samtidigt till bättre cirkulation av inomhusluften.

2008

Året då MSZ-GE Luft-luftvärmepump lanserades, som var tystast på marknaden 19dBa och som satte standarden i många år framåt för hela marknaden.

Lansering av MSZ-FD-modellen med den unika Hyper Heating-tekniken som ger samma värme oavsett utomhustemperatur – Vår egen innovation!

2016

Under pompa och ståt lanserades Hero 2016, flaggskeppsmodellen som blev en snackis på marknaden tack vare dess djärva färgval i bland annat rött, svart och pärlemor och dess nya hypereffektiva filtersystem, Plasma Quad Plus.

2018

Luft-luftvärmepumpan MSZ-AP Solid, en av våra mest sålda allroundmaskiner.

2019

Året då Geodan, vår första bergvärme för konsument, äntligen fick se dagens ljus! Den vann inte bara våra hjärtan utan blev snabbt populär och vann Folksams fina utmärkelse “Bra val!”.

2020

Året då vi breddade oss rejält på marknaden genom förvärvet av AQS som nu är en del av Mitsubishi Electric i divisionen Applied Systems, med skräddarsydda lösningar för kommersiella produkter.

Detta år lanserades också Ninja, den första luft-luftvärmepumpen i vår serie med värmepumpar speciellt skapade för det skandinaviska klimatet, vilka alla bär dekalen Made for Scandinavia. En kvalitetsstämpel som säkerställer att din värmepump är framtagen och noggrant testad för att stå pall för det ibland kalla och krävande nordiska klimatet.

2021

Sumo, premiummodell, vår mest kraftfulla luft-luftvärmepump hittills som tar det Hero har ett steg vidare. Ett riktigt kraftpaket som med lätthet står emot även det hårdaste och kallaste väder.

2022

Ecov kyl/frysaggregatet – Vårt första kylaggregat för kyl och frys för bland annat restauranger, butiker och skolkök.

Ytterligare ett steg i vårt hållbarhetsarbete tas vid lanseringen av CO2-produkter till kommersiella värmesystem.

VI KÄNNER STOR TACKSAMHET FÖR DE SENASTE 40 ÅREN - MEN HUR HUR STÅR DET TILL MED FRAMTIDEN?

Nu lägger vi grunden för de kommande 40 åren

Vår VD Akihiro Kambara har en tydlig vision för framtiden. Här bjuder han på en tjuvtitt på lite av det som är i görningen.

Läs intervjun
En grönare framtid för Mitsubishi Electric – och dig

Hållbarhet

Mitsubishi Electric strävar efter att bli ett världsledande, grönt företag och vi arbetar aktivt för att skapa en återvinningsbaserad produktion med låga koldioxidutsläpp. Med hjälp av ökade insatser från vår sida ihop med att våra produkter i sig bidrar till mindre miljöpåverkan, kommer vi att nå vårt mål att bidra till ett koldioxidsnålt, cirkulärt samhälle.

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

Stort tack

Ett slumpartat möte på en flygplats, en optimerad avfrostningscykel och en luft-luftvärmepump lika tystgående som en viskning. Där har du några av ingredienserna bakom Mitsubishi Electrics succé i Sverige. Andra viktiga ingredienser är vårt nätverk av Sveriges skickligaste installatörer och återförsäljare. Och att du som kund ger oss ditt förtroende genom att handla produkter och lösningar från Mitsubishi Electric.

Till alla er vill vi säga ett stort tack! Nu fortsätter vi arbetet med att utveckla de bästa produkterna inom värme, kyla, ventilation och industriell automation. Helt enligt Mitsubishi Electrics motto: Changes for the better.