City Multi – Värmer och kyler allt från hotell och kontor till butiker och privatbostäder

Det är lätt att förstå varför VRF-systemet City Multi är en av våra mest populära produktlinjer i sortimentet. Här hittar du produkter som är gjorda för att passa in i de flesta miljöer. Speciellt där det finns stora krav på låga ljudnivåer, diskreta installationer och hög prestanda.

Med ett VRF-system från Mitsubishi Electric får du oändliga variationsmöjligheter vilket ger prisvärda och precisa systemlösningar med få begränsningar. Dessutom är det ett miljövänligt val som minskar fastighetens klimatavtryck. Med ett VRF-system får du också en hög verkningsgrad. Det minskar dina energikostnader och ger en ekonomisk drift.

Till utomhusdelarna kan du förutom inomhusdelar för kommersiella fastigheter även välja bland inomhusdelar för bostäder. Extra bra för miljöer där snygg design är viktigt. Flexibilitet är bara förnamnet.

City Multi

Den moderna lösningen för luftkonditionering och värme till krävande projekt.

Variable refrigerant flow

VRF står för ”variable refrigerant flow”. Ett VRF-system gör det möjligt att kontrollera flödet av köldmedium för att matcha effektbehovet med den angivna effekten. Elektroniska expansionsventiler och en varvtalsstyrd kompressor styr köldmedieflödet. I stora system finns det ofta samtidigt behov av värme eller kyla. Med ett rätt dimensionerat system kan utomhusdelen kompensera effektuttaget i ett så brett spann så att kompressorn väldigt sällan stängs av. Det ger en effektiv och ekonomisk drift. Samtliga aggregat producerar kyla eller värme. Det finns även alternativ som kan göra båda samtidigt. VRF-system finns i mängder av utföranden. Vi hjälper dig att välja det system som passar

Värmeåtervinning

Värmer och kyler på samma gång. Genom att flytta värme och kyla till de ställen där behovet finns kan du undgå att onödig energi används. Det minskar behovet av tillförd effekt för fastighetens värme och kyla.

Värmepump

En utomhusenhet ger alla inomhusenheter värme eller kyla vid en given tidpunkt. Perfekt för kontor med öppen planlösning och detaljhandeln.

CITY MULTI NEXT STAGE

Mitsubishi Electric Tid för R32

Köldmedium och miljö

Vi optimerar kontinuerligt tekniken i våra produkter för att leda utvecklingen av miljövänliga och effektiva aggregat. Genom en energieffektiv klimatanläggning kan du minska energiförbrukningen vilket också ger en lägre klimatpåverkan. För att minska den totala klimatpåverkan tar vi nu nästa steg mot miljövänligare alternativ. Köldmediet som finns i dagens klimatanläggningar har en negativ påverkan på miljön om det släpps ut och kräver årliga läckkontroller av certifierade personer.

Vi lanserar nu våra första VRF-system med ett mer miljövänligt köldmedium. Det kommer att säljas parallellt med det tidigare köldmediet. Tekniken för de båda köldmedierna är snarlika och båda kan används i vårt senaste chassi. Vi erbjuder båda lösningar för att du ska få en så flexibel och allsidig lösning som möjligt.
De olika köldmedierna har olika fördelar och vi hjälper dig välja det som passar dina behov bäst.

Vinteranpassning

Alla system från Mitsubishi Electric har en effektiv och säker drift även när temperatur och väderlek varierar. För att säkerställa optimal drift i riktigt tuffa klimat finns det en mängd tillbehör som tryggar drift och effektivitet. För skydd mot snö och vind finns det huvar och måttanpassade uppvärmda dropptråg. Dessa effektiviserar avfrostning så att maskinen kan arbeta med värmedrift under längre tider.

PUMY MINI-VRF

Vid applikationer där kyla eller värme behövs i stora fastigheter, butiker eller villor kan vår mini-VRF ge stora valmöjligheter genom ett brett sortiment av inomhusdelar. PUMY-systemen passar applikationer med upp till 12 inomhusdelar. Tekniken ger dig möjlighet att matcha effektbehoven i de olika rummen och styra värme eller kyla med individuella temperaturinställningar.

Multisplit PUMY

PUHY Y-SYSTEM

Ger hög effektivitet i medelstora till stora system, allt från kontor och gym till industrilokaler och livsmedelsbutiker. En rörstam med två rör dras genom byggnaden där inomhusdelar för värme eller kyla kopplas på allteftersom. Flera utomhusdelar kan kopplas ihop vilket ger dig möjlighet att enkelt skapa omfattande system med upp till 50 inomhusdelar spridda över stora distanser. Tekniken i utomhusdelen möjliggör att i samma rör växla mellan värme eller kyla. När ett kommando ges eller när majoriteten av inomhusdelarna så kräver, växlar utomhusdelen driftläge.

PUHY

PURY R2-SYSTEM

R2-systemen är det perfekta valet där både kyl- och värmebehov kan förses simultant. Där en fastighet har både kylbehov och värmebehov samtidigt kan du med tekniken i dessa system flytta energin mellan de utrymmen som är kopplade. Samtliga utrymmen kommer att kunna hålla individuella temperaturer med en överlägset hög effektivitet. Installationen är enkel och bygger på ett tvårörssystem och en BC-box som fördelar köldmediet. Upp till 50 inomhusdelar kan kopplas på. En kostnadseffektiv lösning som passar perfekt för exempelvis kontor och hotell där komfortkraven är höga och samtidigt väldigt skiftande mellan olika ytor.

PURY

MELPRO - Vi kan kyla och värme till kommersiella fastigheter!

Vi har stor erfarenhet inom Kyla, Värme, Ventilation och Styr. Vår samlade erfarenhet av lyckade projekt med Mitsubishi Electrics kvalitetsprodukter gör oss till ett gott bollplank till dig. Att vara rådgivande och vägledande är led ord som vi har med oss in i varje projekt.

Energianvändningen ska vara 50 procent effektivare 2030 jämfört med 2005.
Källa: Sveriges Energi och Klimatmål, Energimyndigheten

Läs om MELPRO

Kundcase

Mitsubishi Electric MIDLANDA, SUNDSVALL

Resenärerna fick en behaglig flygstart

Sundsvall Timrå Airport, även kallad Midlanda, invigdes 1944 och är, förutom de statliga flygplatser...

Mitsubishi Electric SCA ÖSTRAND, SUNDSVALL

Flexibilitet och kompakt utförande med PUMY

SCA Östrand var i behov att kyla till sitt Showroom i Sundsvall och det som söktes var ett flexibelt...

Mitsubishi Electric HOTELLET, ULLARED

Sökte ett energieffektivt system och fann Mitsubishi Electric.

VVS-konsulten COWI AB fick i uppdrag av GEKÅS AB att ta fram ett modernt och energieffektivt system,...

Visa alla

Offertförfrågan

På grund av stort tryck på offertförfrågningar har vi dessvärre inte möjlighet att ta emot fler offertförfrågningar för tillfället. Vi beklagar detta!
Vi jobbar så hårt vi kan med att svara upp till efterfrågan och hoppas kunna öppna upp för offertförfrågningar igen i slutet av augusti.

Vi ber er istället att kontakta närmaste återförsäljare direkt. Du hittar dem här >