Mitsubishi Electric logo


5 års garanti | Ett tryggt val av värmepump

Registrera din garanti
5 års garanti

5 års garanti*

En ny värmepump innebär ofta en stor investering. Det gör också att man förväntar sig att den ska fungera bekymmersfritt under många år framåt.

Därför erbjuder vi 5 års garanti* till privatpersoner på följande produkter:
Luft-luftvärmepumpar

Luft-vattenvärmepumpar

Bergvärme

Fullständiga garantivillkor

Fackmannamässig installation av godkända Mitsubishi Electric Sverige-installatörer

Med all den kraft vi lägger ner på kvalitet och utveckling av våra värmepumpar är det självklart att de ska levereras och installeras av de bästa återförsäljarna. Våra återförsäljare finns över hela landet och är noggrant utvalda och certifierade. De ger kostnadsfri produktrådgivning för just ditt boende och hjälper dig hitta den lösning som ger den bästa effektiviteten och ekonomin i ditt hem.

5 års garanti för privatkund gäller luft-luftvärme-, luft-vatten- och bergvärmepumpar sålda och fackmannamässigt installerade av godkända Mitsubishi Electric Sverige-installatörer/återförsäljare. För att garantin ska gälla för luftvatten- och bergvärmepumpar krävs att ett magnetfilter är installerat på värmesystemet om det innehåller komponenter som kan framkalla magnetit (beläggningar av järnoxid som minskar systemets effektivitet).

Vid problem med din värmepump kontaktar du din installatör som i sin tur ordnar med garantin. Med garantin får din installatör betalt av leverantören och som slutkund slipper du ansöka om ersättning hos ditt försäkringsbolag.

Installatör genomför service

Krav på service efter 3 år

För att den 5-åriga garantin skall gälla på din luft-vattenvärmepump och bergvärme krävs att service utförs av en auktoriserad återförsäljare efter 3 år (från 2 år och 10 månader till 3 år och 3 månader från original fakturadatum) och enligt Mitsubishi Electrics garantiservice-checklista. Om service uteblir eller att intyg ej kan uppvisas gäller 3-årig garanti. Ägaren av värmepumpen ombesörjer och bekostar detta själv.

Man och kvinna i ett kök.

Registrera garanti

För att du ska kunna få ut som mycket som möjligt av din produkt och för att din garanti ska gälla så vill vi att du registrerar din produkt hos oss. OBS! Garantin gäller endast för installationer gjorda inom Sverige av Mitsubishi Electric auktoriserad återförsäljare/installatör som handlar direkt av Mitsubishi Electric Sverige. Registreringen görs av dig som äger värmepumpen.

Följande företag omfattas ej av garantier:
Dessa företag är inte installatör/återförsäljare/servicepartner till Mitsubishi Electric Sverige, och därför omfattas produkter inköpta från dessa företag ej av Mitsubishi Electric Sveriges garantier: Gränsbygdens köpcentrum AB, Zave Sweden AB, Värmepumpsshopen.se, Nortech, Technorth, Tretti.se, Byggmax, Whiteaway.se, Importhuset, Esvelt Service AB, Sanovale, Handelszon.se, Ventilationsfixarna

Mitsubishi Electric Sverige ansvarar heller inte för att produkterna dessa företag säljer är anpassade för nordiskt klimat. Våra garantier gäller enbart för produkter som är sålda av Mitsubishi Electric Sverige och endast på den ursprungliga installationsplatsen.

Om du önskar service, information eller har frågor gällande garantier, kontakta i första hand det företag du har köpt produkten av. Om du inte får kontakt med företaget som levererat och installerat din Mitsubishi Electric produkt, vänligen kontakta närmaste Servicepartner.

Trygghetsförsäkring 16 och 18 år

Trygghetsförsäkring för privatperson

För att du som kund ska känna dig extra trygg med produkten ifrån oss på Mitsubishi Electric, har vi utöver vår garanti på 5 år tagit fram en trygghetsförsäkring tillsammans med Arctic försäkringsförmedlare. Genom att registrera din garanti hos oss och kryssa i fältet för trygghetsförsäkringen, får du ett erbjudande om att förlänga tryggheten på din luftluft-, luftvatten- och bergvärmepump innan den 5-åriga garantin löper ut. Trygghetsförsäkringen kommer du att kunna förnya årsvis ända upp till 16 år för luftluft och luftvatten samt 18 år för bergvärme.

Referenscase_möbelhuset_ystad_Bild 1

Trygghetsförsäkring för juridisk person

För dig som juridisk person lämnar Mitsubishi Electric 2 års garanti på din produkt. Garantin gäller ersättningsdel och för fel eller brist i konstruktion, material eller tillverkning.

I samråd med din installatör kan en 5-årig trygghet i form av 2 års garanti följt av en 3-årig trygghetsförsäkring ordnas. Registreringen utför installatören på www.arctic.se/kvi. Efter 5 år kommer du att kunna förnya försäkringen upp till 10 år. Försäkringen gäller vid maskinskada och ersätter den självrisk och det åldersavdrag som din fastighetsförsäkring gör avdrag för vid en skada på produkten. Om reparationskostnaden inte överstiger självrisken hos fastighetsförsäkringen ersätter trygghetsförsäkringen hela beloppet.

Om oss

Om ossHållbarhetKarriärPress

Följ oss

FacebookLinkedinInstagramYoutube

Sekretesspolicy | Användarvillkor | Cookies | Hantering av personuppgifter | Webbplatskarta

© Mitsubishi Electric Sweden