Mitsubishi Electric logo


Changes for the better

Vi förbättrar världen – en produkt i taget

Vi är en del av Mitsubishi Electric Group som är ett av världens största företag som också tillverkar till exempel hissar, rulltrappor, tågutrustning och kommunikationssystem. Men i Sverige är det främst våra värmepumpar som har gjort oss kända.

Hos oss hittar du värmepumpar och klimatprodukter som är energisnåla och som använder förnybar energi från sol, vind och mark. När du väljer en produkt från oss sparar du både pengar och miljö. Dessutom är våra maskiner ovanligt omsorgsfullt tillverkade och konstruerade.

Vi har även en högspecialiserad division i Sverige som jobbar med avancerade automationslösningar till industrier inom olika branscher. Factory Automation heter divisionen, och deras hemsida hittar du här.

Det som förenar koncernens olika verksamheter är vårt motto, changes for the better. Vi gör världen bättre, en produkt i taget.

Made-for-Scandinavia_1043x590

Japansk kvalitet för svenska förhållanden

Noggrannheten i tillverkningen och omsorgen om kvaliteten är det som är kärnan i Mitsubishi Electrics verksamhet. Försäljning kan vi alltid komma ikapp med, men kvalitetsbrister går aldrig att hämta igen. När vi lanserar en produkt är den testad långt över vad som är standard i branschen.

Klimatprodukter från oss består inte av ett hopplock av underleverantörers delar. Vi är en av få som själva tillverkar de kompressorer som är hjärtat i maskinerna. Våra egentillverkade komponenter gör att de fungerar optimalt med konstruktionen, vilket ger den bästa prestandan och inte minst en överlägsen hållbarhet.

Tekniker ser över en värmepump.

Made for Scandinavia

Varenda en av våra produkter testas innan den ens får lämna fabriken. Och de produkter som säljs här i Skandinavien har testats noggrant på plats i vårt klimat. Vi specialanpassar också produkter för att de ska fungera optimalt i vår del av världen. Vår bergvärme Geodan har till exempel tagits fram exklusivt för kunder i Skandinavien, liksom luft-luftvärmepumpen Sumo som har märkningen “Made for Scandinavia” som en extra kvalitetsgaranti.

Allt det här gör vi så att du får en klimatprodukt som gör jobbet med en god driftsekonomi och som håller länge. Och på tal om att hålla länge. Varför inte läsa om den 26 år gamla luft-luftvärmepumpen från Mitsubishi Electric som överlevt under minst sagt tuffa omständigheter på Orust?

Sämsta tänkbara förhållanden och ändå höll värmepumpen
Installatör och kund står bredvid luft-luftvärmepumpar.

Ta kontakt, vi finns över hela landet

Vi har fabriker, utvecklingscentra och säljorganisationer i 120 länder över hela världen. Och ja, Mitsubishi Electric må vara multinationellt och ha sitt huvudkontor i Japan, men vår lokala närvaro i Sverige är stor.

I år har vi funnits 40 år på den svenska marknaden med kontor bland annat i Göteborg, Lund och Stockholm. Våra drygt 300 auktoriserade återförsäljare finns över hela landet och är redo att hjälpa dig som är villakund. Är du proffs finns vår fastighetsavdelning MELpro och Applied Systems som hjälper dig med kommersiella projekt.

Möt några av oss som jobbar på Mitsubishi Electric

Visselblåsartjänst

Mitsubishi Electric strävar som sagt efter ett öppet affärsklimat och en hög affärsetik, men misstag kan ske även hos oss. Har du upptäckt någon oegentlighet, felaktighet eller lagöverträdelse så kan du använda vår visselblåsartjänst som hanteras av en extern part för att trygga din anonymitet.

Historia

Allt började med tre leasede ångfartyg...

Läs mer

Karriär

Spela en roll i omställningen till ett fossilfritt samhälle!

Läs mer

Hållbarhet - miljö

Vi hjälper våra kunder att sänka sin klimatpåverkan.

Läs mer

Social hållbarhet

Ett hållbart samhälle genom teknisk innovation.

Läs mer

Om oss

Om ossHållbarhetKarriärPress

Följ oss

FacebookLinkedinInstagramYoutube

Sekretesspolicy | Användarvillkor | Cookies | Hantering av personuppgifter | Webbplatskarta

© Mitsubishi Electric Sweden