I år är det 40 år sedan Mitsubishi Electric startades under egen flagg i Sverige

Därför firar vi lite extra i år!

Tro det eller ej, men ett slumpartat möte på en flygplats på 1980-talet var det som blev grunden till Mitsubishi Electrics framgångar i Sverige. Här berättar Christian Berger, sedermera vår vd i Sverige under drygt 20 år, hur allt gick till.

Idag är vi ett hundratal medarbetare och vårt huvudkontor ligger i Häggvik, strax norr om Stockholm. Vi på Mitsubishi Electric Scandinavia ansvarar även för att produkterna säljs och marknadsförs i Finland, Danmark och de Baltiska länderna.

Nu ser vi fram emot de kommande 40 åren och att skapa ny historia. Alltid med koncernens motto som ledstjärna: Changes for the better.

Till jubileumssida

Mitsubishi Electric reviderar företagets filosofi

TOKYO, 5 januari 2021 – Mitsubishi Electric Corporation (TOKYO: 6503) tillkännagav idag att det i samband med 100-årsjubileet den 1 februari har reviderat sitt företagsfilosofisystem för att uppdatera koncernens skäl till existens samt kärnvärden och attityd som alla anställda uppmanas att omfamna och värna om att betjäna kunder och samhället som helhet.

Läs nyheten

WE MAKE IT POSSIBLE

Otroliga historier

Här kan du bekanta dig med fascinerande berättelser från vårt globala arbete där våra produkter och lösningar hjälper människor världen över till ett bättre liv.

Läs "Our stories"

Vår Historia

Från att det grundandes 1921 har Mitsubishi Electric gått i bräschen för avancerad teknik och produktinnovation i Japan.

Från den första storsäljaren, en elektrisk fläkt, har Mitsubishi Electric fortsatt att skapa en mängd innovationer och banbrytande ny teknik som har gett avtryck på branschen i hela världen.

Vårt företagsmotto ”Positiv förändring” sammanfattar allt vi står för och vår strävan att skapa en ljusare framtid för samhället, industrin och det vardagliga livet genom innovation. I 100 år har vi bidragit till en globalt ljusare morgondag med vår toppmoderna teknik.

I Norden har vi varit verksamma sedan 1983. Idag är vi ett 100-tal medarbetare och vårt huvudkontor ligger i Häggvik, strax norr om Stockholm. Vidare har vi även säljkontor i Göteborg och Lund. Vi på Mitsubishi Electric Scandinavia ansvarar för försäljning och support av våra egna produkter i Sverige, Finland, Danmark och de Baltiska länderna.

Läs mer

"Changes For The Better"

Nu blickar vi framåt och Mitsubishi Electric Corporation har utvecklat sin Vision 2050

Läs om Vision 2050

Mitsubishi Electric Group 100th Anniversary