Double Flap för bättre spridning av värme eller kyla

Med dubbla luftriktare, double flaps, på luft-luftvärmepumpen har du möjlighet att kunna låta hälften av värmespridningen (eller kylan) riktas uppåt samtidigt som hälften riktas nedåt. Här får du veta mer om fördelarna med funktionen!

Double flap betyder att luft-luftvärmepumpen har dubbla klaffar som delar in luftflödet i två riktningar för en vidare och mer effektiv spridning av värmen eller kylan. Luftflödesriktningen kan faktiskt vara lika viktig som termostatinställningen och fläktläget för din upplevelse av temperaturen hemma.

Fördelningen av luftflödet bestämmer du enkelt genom att du styr bladen i olika riktningar. Det här kan du också dra fördel av om luftvärmepumpen placeras i en trappa. Då kan värmen eller kylan sprida sig både på övre och undre plan samtidigt, genom att bladen närmst övervåningen riktas uppåt och bladen närmast undervåningen riktas nedåt.

Med double flap får du med andra ord en behaglig och mer effektiv spridning av värme – eller kyla om du har din värmepump som luftkonditionering på sommaren.

Här ser du vilka av våra luft-luftvärmepumpar som är utrustade med Double Flap:

SUMO

HERO