MELCloud – WiFi-app

Mitsubishi Electric melcloud-wifi-app
Med MELCloud, en WiFi-app, kan du enkelt kontrollera din värmepump eller luftkonditionering i realtid. Oavsett om du är ute på språng eller kopplar av i soffan. Eventuella fel på anläggningen kommer även att visas i din display och på maskinen när din anläggning är uppkopplad mot MELCloud. Du kan även se lokalt väder på installationsplatsen samt ha tillgång till användarsupporten.

Ta kontrollen över ditt inomhusklimat

MELCloud är vår senaste WiFi-app för Mitsubishi Electric´s värmepumpar och luftkonditioneringar. MELCloud ger användaren en bekymmersfri kontroll av sin värme om man är borta från hemmet eller bara ligger i soffan och tar det lugnt. Att kontrollera din Mitsubishi Electric-utrustning har aldrig varit enklare och är nu möjlig via ett brett utbud av PC, surfplattor och smartphones.

Hur fungerar det?

Vår WiFi-adapter behövs för varje värmepump/luftkonditionering för att kunna styra anläggningen via MELCloud. WiFi-adaptern ska ha kontakt med ditt lokala WiFi och vi rekommenderar att detta görs av en utbildad installatör samt att man kontrollerar att anläggningen är kompatibel med MELCloud innan köp. Den fungerar med smartphones, surfplattor eller via PC. Applikationen passar märken som Apple, Samsung, Nokia, Blackberry med flera samt med webbläsare från Microsoft, Apple, Google med flera.

Var fungerar det?

MELCloud-servicen är tillgänglig i Europa och applikationen är gjord med de flesta europeiska språken redan från start, och fler är planerade för framtiden.

Kontakta gärna din lokala Mitsubishi Electric-återförsäljare för att se om just din värmepump/luftkonditionering är möjlig att styras via MELCloud.

MELCloud Guide

Med hjälp av vår e-learning guide får du steg-för-steg vägledning om hur du ansluter din värmepump till trådlös styrning via WiFi med hjälp av MELCloud. Du hittar guiden via länken eller längst ned på sidan under rubriken E-Learning.

MELCloud Guide (svenska)

MELCloud Guide (english)

WiFi-Interface

AP mode är anslutningsläget som nu gör installationen enklare. Istället för att trycka in knappar på en router som i vissa fall inte ens har anslutning av typen WPS, ansluter man nu enkelt genom att välja nätverk och skriva in lösenordet för detta, lite som att ansluta en telefon till wifi hemma. WPS funktionen finns fortfarande kvar för dem som föredrar detta. MAC-567 – Ett interface för luft/luft & luft/vatten.

Se tillbehör