Behovet av smarta kyllösningar är viktiga

Märker ni som vi att behovet av smarta kyllösningar är viktiga. Vi får just nu många förfrågningar både från beställare och konsulter på relevanta lösningar. Vi vet att sommaren kommer varje år, ändå verkar det som många blir tagna på sängen. Här är det viktigt att kunna samarbeta för att kunna erbjuda rätt lösning till fastighetens behov.

Alla sorters klimatutmaningar

Vi på Mitsubishi Electric har en lång erfarenhet av att lösa specifika klimatutmaningar tillsammans med våra kunder. Gäller det kyla till serverrummet? Eller kanske ett ac-system till träningslokalen? Det finns lösningar för alla sorters klimatutmaningar. Se gärna vårat referensbibliotek över lyckade projekt.

I vår produktportfölj så ryms allt ifrån den lilla splitt-enheten till det största VRF-systemet. Mitsubishi Electrics dedikerade personal finns tillgängliga i varje steg av ett projekt. Allt ifrån nybyggnationer till ombyggnad av befintliga anläggningar, inget är främmande för oss.

Integrera ett kylsystem i ett befintligt ventilationssystem

En väldigt populär lösning när kylbehovet är stort, är Mitsubishi Electrics ventilationsinterface PAC IF-013. Detta är ett otroligt enkelt sätt att integrera ett kylsystem i ett befintligt ventilationssystem. På detta sätt så har du full kontroll att kunna styra kylmaskinen via en befintlig ventilationsstyrning. Med denna typ av kontroll så har vi möjligheten att kunna varvtalsreglera utomhusdelens kompressor utifrån den externa styrningen med fullständig precision. Detta är något som vi anser oss vara unika med.

Självreglerande inomhusdelar på ett och samma system

När luftmängderna är begränsade och kylbehovet är stort så är Mitsubishi Electric City Multi (VRF) en optimal lösning. Med denna typ av system så kan man ansluta ett stort antal självreglerande inomhusdelar på ett och samma system. Detta betyder att varje inomhusdel fungerar som en separat klimatzon trots att dessa betjänas av en och samma kylmaskin/värmepump. Med denna typ av system så finns också en möjlighet att återvinna den värmeenergi som transporteras bort via inomhusdelarna som går i kyldrift. Detta medför en oslagbar energieffektivitet när både kyl och värmebehov föreligger. Ett bra exempel på detta är en träningslokal där varmvatten produceras ”gratis” via den bortförda värmeenergin ifrån ac-enheterna.

När ett stort utrymme behöver kylas

En annan populär och prisvärd lösning är våra PAC-system (Splitsystem). Med dessa så kan du sprida ut kyleffekten via en, eller upp till fyra innedelar. Den här lösningen är optimal när ett stort utrymme behöver kylas, t.e.x. en bensinstation/butik/gym.*Se referensen om Puls & Träning.

Om utmaningen ligger i att kunna kyla via ett vätskeburet system så har Mitsubishi Electric självklart också en hel line-up med kylmaskiner/värmepumpar för vattenburna system. Våran Large Hydrobox är ett bra exempel om man vill ha möjligheten att kyla på sommaren och värme på vintern.

Det är givetvis inte lätt att hålla reda på alla dessa kyl/värmeprodukter därför finns vi till er hjälp. Ta för vana att bolla idéer med oss då vi tillsammans kan hitta det perfekta systemet för er kund.

Läs mer om MELPRO

Läs mer om våra produkter