En värmepump i trappan gav värme och kyla i två plan

VILLA, NACKA
Beläget öster om Stockholm i Nacka kommun ligger detta 60-tals hus. Här bor familjen som länge bekymrats av dåligt inomhusklimat. Dels har det varit dålig luft men framförallt bristande uppvärmning och höga elkostnader med el-element. Samtidigt ligger vardagsrummet mot söder med stora fönster vilket gjort det väldigt varmt på sommaren.

Placerad i trappan

Idag har familjen renoverat badrum och hall med golvvärme men ett stort behov fanns av att också kunna sprida den värmen bättre. En luftvärmepump såg familjen som den bästa lösningen på problemen. De jämförde olika företag och modeller innan de kom fram till att den bästa lösningen skulle vara att kunna ha en värmepump placerad i trappan och inte behöva ha två värmepumpar.

Över- och undervåning samtidigt

Valet föll på Hero från Mitsubishi Electric och en stor anledning var den delade klaffen som möjliggör att värme kan spridas till både över och undervåning samtidigt. Dessutom ger den renare luft genom sitt filter som effektivt tar bort damm, mögel, pollen, samt oönskade partiklar.

HERO

Det som installerades hos familjen var värmepumpen Hero med storleken MSZ-LN 25. Nu kan familjen enkelt få värme på vintern och kyla i vardagsrummet under varma sommardagar.

Se filmen från installationen

I detta projekt

HERO

Läs mer

Installatör

Jk Servicemontage AB

Läs mer