Mitsubishi Electric logo


Använd veckotimern på din luft-luftvärmepump och spara el

Mitsubishi Electric Veckotimer-film

På de flesta luft-luftvärmepumpar från Mitsbusihi Electric finns det möjlighet att förprogrammera en veckotimer som automatiskt styr maskinen när det är natt eller när huset är tomt dagtid. Här är allt du behöver känna till om veckotimers.

En luft-luftvärmepump är energieffektiv redan som det är, men alla bäckar små kan har betydelse när det är vinter och elpriserna skenar. Med en veckotimer kan du enkelt styra hur din luftvärmepump ska bete sig under olika klockslag på dygnet. Har du elavtal med timpris är det extra klokt att se till att luftvärmepumpen inte går på max när du är på jobbet och elen är som dyrast.

Produktbild_Hero_miljö

Sänk temperaturen under dagtid och natt

Med veckotimern kan du till exempel automatiskt sänka temperaturen i huset under natten och dagtid mellan till exempel 8:00-16:00. Det är ett bättre alternativ att sänka temperaturen än att stänga av luftvärmepumpen. Varje omstart av värmepumpen riskerar att dra onödigt mycket el när värmepumpen fort ska komma upp i effekt.

Hur vet jag om min luft-luftvärmepump har veckotimer?

De flesta modeller från oss som exempelvis <a href="https://mitsubishielectric.se/produkt/sumo/">SUMO</a>, <a href="https://mitsubishielectric.se/produkt/ninja/">NINJA</a>, <a href="https://mitsubishielectric.se/produkt/hero/">HERO</a> och <a href="https://mitsubishielectric.se/produkt/dojo/">DOJO</a> har veckotimer. Är du osäker så titta i manualen som följde med din luft-luftvärmepump. Har du tappat bort manualen kan du i de flesta fall leta upp en ny på vår hemsida genom att söka fram din modell på värmepump och ladda hem bruksanvisningen som en pdf.

Ställa in veckotimern

Med vår app, MELcloud, ställer du enklast in din veckotimer. För att kunna använda appen måste din luftvärmepump ha wifi, vilket nästan alla nyare modeller har. Gå till rubriken Timer och klicka dig igenom stegen. Du kan även ställa in veckotimer med din fjärrkontroll. I din manual finns det steg för steg-instruktioner som hjälper dig.

Ett varningens ord bara

Se upp om du har direktverkande el som komplement till din luft-luftvärmepump. Om du sänker temperaturen för mycket på din värmepump riskerar radiatorerna att kompensera och gå på full fart. Sänk lagom och prova dig fram vilken temperatur som fungerar bäst i ditt hem.

Om oss

Om ossHållbarhetKarriärPress

Följ oss

FacebookLinkedinInstagramYoutube

Sekretesspolicy | Användarvillkor | Cookies | Hantering av personuppgifter | Webbplatskarta

© Mitsubishi Electric Sweden