Mitsubishi Electric logo


Kunskapsbanken

Vad ska man tänka på innan köp? Hur fungerar egentligen bergvärme? Hur gör man rent filtren i en värmepump? Här i vår Kunskapsbank finner du svaren!

Förutom svaren på dessa frågor finns det här massor av nyttig information och inspiration oavsett om du funderar på att köpa eller redan har en värmepump eller annan klimatprodukt.

Nytt bidrag för dig som byter till värmepump från el eller gas

Har du ett hus uppvärmt med el eller gas? Då har vi riktigt goda nyheter: Nu kan du nämligen ansöka om bidrag för energieffektivisering när du byter till värmepump. Syftet med bidraget är att skynda på omställningen till miljövänlig uppvärmning vilket samtidigt leder till sänkta energikostnaderna för dig som är husägare.

Läs mer om det nya bidraget

Så funkar en luftvattenvärmepump

Många tror nog att värmepumpar och luftkonditionering tar luften utomhus och transporterar in. I själva verket är det värmeenergin i luften som används för att värma eller kyla inomhusluften. Det innebär att det spelar ingen roll om det är varmt eller kallt utomhus, för det finns alltid värmeenergi i luften året om.

En värmepump kan hämta energi från till exempel marken, berggrunden, vattnet eller luften och kraftigt reducera din elförbrukning till värme och varmvatten i ett eluppvärmt hus.

Att välja värmepump

Värmepumpar kan sänka dina uppvärmningskostnader, förbättra inomhusklimatet och miljön. Låter som en smart investering, eller hur!. Men det finns mycket att tänka på både innan, under och efter installationen. Viktigt är att välja värmepump utifrån husets förutsättningar och efter behovet av uppvärmning och varmvatten. Det här hjälper våra återförsäljare dig med. De kommer ut på ett kostnadsfritt hembesök så att de sen kan föreslå rätt produkt för ditt hem och dina behov.

Byta värmepump

En ny värmepump är generellt 15-20 procent bättre än en gammal. Det är många saker som gjort att värmepumparna blivit effektivare. Bättre kompressorteknik, uppdaterade styrsystem och lågenergiteknik i cirkulationspumpar och fläktar bidrar alla till den förbättrade verkningsgraden.

Installatör och kund står bredvid luft-luftvärmepumpar.

Var hittar jag pris på produkter från Mitsubishi Electric?

Naturligtvis vill du veta vad en värmepump (eller annan produkt) från Mitsubishi Electric skulle kosta, men som du kanske har märkt finns det inte några priser på vår webbplats. Så varför publicerar vi inte uppgifter om pris rakt av bara? Här kommer förklaringen. Eller förklaringarna rättare sagt.

Utnyttja ROT-avdrag

Kom ihåg att utnyttja ROT-avdraget när du installerar värmepump. Det gör din investering ännu mer lönsam.

Så här rengör du filtren i din luft-luftvärmepump

Att hålla din luft-luftvärmepump i toppskick är inte så krångligt. Det krävs egentligen bara lite regelbunden rengöring. Häng med så berättar vi hur du ska göra. Det är inte svårt och det tar inte lång tid!

Du hittar mängder med information i vår blogg

Surfa gärna in där och ta del av tips och trix, inspiration och få svar på din frågor.

Om oss

Om ossHållbarhetKarriärPress

Följ oss

FacebookLinkedinInstagramYoutube

Sekretesspolicy | Användarvillkor | Cookies | Hantering av personuppgifter | Webbplatskarta

© Mitsubishi Electric Sweden