Mitsubishi Electric logo


Dags att byta ut din bergvärmepump

Att behöva byta värmepump innebär ofta en oförutsedd kostnad och är inget man längtar efter. Men under de senaste åren har det hänt mycket både då det gäller effektivitet och funktioner så att byta till en ny värmepump kan ha en rad fördelar.

Lång livslängd

En bergvärmepump är konstruerad för att ge dig värme och varmvatten till en låg kostnad. Även om värmepumpen är en stabil och beprövad uppvärmningsmetod så kommer den till slut behöva bytas. Det är oftast kompressorn, värmepumpens hjärta, som ger upp. Och om bergvärmepumpen börjar bli till åren är kanske det bästa alternativet att byta själva värmepumpen. Livslängden på bergvärmepumpar varierar. Teknikutvecklingen har gått framåt vilket innebär att bergvärmepumpar som installeras idag ofta har en livslängd på över 20 år. Äldre bergvärmepumpars livslängd är i regel kortare, mellan 15 och upp mot 20 år. Det finns givetvis pumpar som fungerar längre än så, och vissa är utslitna redan efter 10 år.

Fördelar med att byta bergvärmepump

Om du idag sitter med en gammal värmepump är den största skillnaden framförallt effektiviteten. Tekniken utvecklas hela tiden för att ge så stor besparing som möjligt. Med en ny bergvärmepump kan du ofta spara flera tusenlappar mer per år jämfört med äldre pumpar. Kvalitet, garantier och försäkringsvillkor på värmepumparna blir allt bättre. Det finns också bra möjligheter att skaffa ett förlängt skydd genom olika tilläggsförsäkringar. Du får en uppdaterad värmeanläggning som kommer att ge skön värme till lägsta möjliga kostnad under många år framöver. Värmepumpar är betydligt mer intelligenta idag. En modern värmepump är till exempel utrustad med ett styrsystem som automatiskt reglerar värmepumpens arbete efter husets behov av värme och varmvatten. Behovet styrs även efter yttre omständigheter, som väder- och temperaturförändringar. En möjlighet hos riktigt moderna värmepumpar är Smart Grid. Det innebär att värmepumpen kan kopplas direkt mot den nordiska elbörsen och jobbar som mest då efterfrågan och priset på el är lägre. Uppgradera din bergvärmepump med en kylfunktion och låt borrhålets kyla ge skön svalka under sommaren. Genom att koppla ett fläktelement till anläggningen används samma borrhål för att ge svalkande luftkonditionering på sommaren. Jämfört med en traditionell luftkonditionering innebär detta mycket låga investerings- och driftkostnader.

Om oss

Om ossHållbarhetKarriärPress

Följ oss

FacebookLinkedinInstagramYoutube

Sekretesspolicy | Användarvillkor | Cookies | Hantering av personuppgifter | Webbplatskarta

© Mitsubishi Electric Sweden