Mitsubishi Electric logo


Andas fräsch luft hela dagen utan att öppna dina fönster

Kvinna tillbakalutad i soffan

De flesta av oss känner nog igen den härliga känslan av frisk luft efter att ha öppnat fönstren hemma. Men känslan har sitt pris. Då luften som kommer in är kall kostar det nämligen onödiga pengar att värma upp. Med Miniventilation från Mitsubishi Electric får du både den sköna känslan av frisk luft och en prisvärd ventilering – då du vädrar med stängda fönster.

Dålig ventilation är tyvärr ett vanligt problem idag då flera hus är felbyggda eller för täta vilket leder till dålig inomhusluft i hemmet. Det kan i sin tur bland annat leda till att man blir trött och har svårt för att koncentrera sig. Något som nog många känner igen från när man jobbade hemma under pandemin.

Vi öppnar därför fönstren allt oftare för att få in frisk luft. Men under årets kallare månader kan detta bli en dyr lösning då luften som kommer in är kall och kan kosta flera tusenlappar att värma upp. Under sommarmånaderna är problemet snarare det omvända. Då är luften som släpps in varm, kvav och i vissa fall även pollenfylld.

Ett prisvärt alternativ till öppna fönster är vår Miniventilation som är ett ventilationsaggregat som ventilerar hemmet både kostnads- och energieffektivt. Effekten blir alltså detsamma som att vädra – utan vare sig öppna fönster eller onödiga kostnader.

Ventilationsaggregatet byter ut stora mängder luft varje timme för att förbättra luftkvaliteten och bekämpar bland annat lukt, mögel, radon och rökning.

Det riktigt smarta med aggregatet är att det dessutom är en patenterad värmeväxlare som värmer upp respektive kyler ner utomhusluften som förs in för att matcha inomhustemperaturen. Miniventilation har nämligen en temperaturverkningsgrad upp till hela 80 % och ger därmed en prisvärd ventilering då du slipper värma upp luften som kommer in.

Miniventilation är dessutom särskilt bra för allergiker då aggregatet har ett filter som tar bort smuts och damm från utomhusluften innan den släpps in. Allergener utifrån såsom pollen kommer därför inte in, samtidigt som allergener inifrån hemmet från exempelvis pälsdjur förs ut då luften byts ut varje timme.

Precis som namnet antyder är aggregatet litet, smidigt och kan installeras själv av den som är lite händig. Miniventilation är dock – trots sitt namn – kraftfull. Den större modellen VL-100 kan nämligen täcka ett område på hela 80 kvadratmeter och passar perfekt för lite större utrymmen som fritidshus och garage. Lillebror VL– 50 kan i sin tur täcka ett område upp till cirka 40 kvadratmeter och passar därmed utmärkt för mindre områden såsom sovrum och konferensrum. Lillebrorsan drivs dessutom på 4 W och är alltså billigare att ladda än din mobil!

Med Miniventilation får man frisk luft hela dagen och en utmärkt luftkvalitet för både hemmakontoret och sömnen. Orolig för att den kommer störa? Det behöver du inte vara. Ventilationsaggregatet har en väldigt låg ljudnivå och som inte hörs mer än en viskning eller prasslande löv.

Kontakta gärna en av våra återförsäljare för att få mer information om Miniventilation och se om det är den optimala lösningen för dig och dina behov!

Här hittar du våra återförsäljare!

Om oss

Om ossHållbarhetKarriärPress

Följ oss

FacebookLinkedinInstagramYoutube

Sekretesspolicy | Användarvillkor | Cookies | Hantering av personuppgifter | Webbplatskarta

© Mitsubishi Electric Sweden