Mitsubishi Electric logo


Geodan den perfekta bergvärmen för utbyte

tynerö-geodan

Det tycker återförsäljaren Bengt Wiklund. Utanför Sundsvall hittar vi Mitsubishi Electric-återförsäljaren Energiteknik Tynderö som drivs av Bengt Wiklund. Här är de en hejare på att sälja och installera bergvärmepumpen Geodan. Vi ringde upp Bengt för att få höra vad han tycker om Geodan prestanda.

Bengt Wiklund är ett fullblodsproffs när det kommer till teknik. Efter 30 år som flygtekniker sadlade han om och blev kyltekniker för ett par år sedan. Spola fram till nutid och vi har en av Västernorrlands flitigaste försäljare och installatörer av Mitsubishi Electrics värmepumpar. Nuförtiden har han också sonen Simon som kollega.

Enkelt val sälja Mitsubishi Electrics värmepumpar

Kundbemötandet är något som Energiteknik Tynderö lägger stor vikt vid. På frågan vad Bengt tycker är roligast med sitt jobb svarar han att det är när kunderna är nöjda. Det är hans drivkraft och motor.

Bengt har valt att enbart sälja och installera Mitsubishi Electrics värmepumpar. Hur kommer det sig? – Det var ett enkelt val. Jag har jobbat med flera andra varumärken tidigare, men tycker att Mitsubishi Electric är det bästa märket på marknaden. Topprodukter av högsta kvalitet.

I mer än tio år har Mitsubishi Electric tillverkat bergvärmepumpar för några av de mest krävande miljöer som finns, som till exempel industrier och köpcentrum. All den erfarenheten ihop med den beprövade tekniken har lagt grunden till utvecklingen av Geodan, bergvärmepumpen som har tagits fram exklusivt för privatkunder i Norden.

– Jag vet som sagt hur bra produkter Mitsubishi Electric gör, så jag har gått och längtat att de ska göra en bergvärme för privatsidan, säger Bengt.

Vad har du som installatör för intryck av Geodan? – Den är lättinstallerad och kompatibel med lösningar som har gjorts för andra varumärken. Det gör att Geodan är perfekt som utbytespump eftersom den är enkel att anpassa vid ett utbyte. Det kräver inte några större ingrepp i rör eller så. Dessutom har vi den så kallade adaptiva borrhållskontrollen som betyder att Geodan anpassar sig till det befintliga borrhålet så att det inte finns risk för att det fryser i borrhålet, säger Bengt.

Hur står sig Geodan mot konkurrenterna tycker du? – Förutom att vara lättinstallerad är den väldigt tyst i drift. Mitsubishi Electric har verkligen lyckats att få ner ljudnivån och dessutom är den driftsnål. Jag har kunder som säger att de nästan bara har nätavgiften på elräkningen nuförtiden.

Finns det något med Geodan som har förvånat dig? – Att den är förvånansvärt smidig att hantera. Det går att plocka isär den så att den går att bära ner i en källare på två man. Och den tar liten plats, passar även i låga utrymmen. Dessutom ”lär sig” Geodan husets behov väldigt smidigt vilket gör den enkel för husägare att ha i drift. Jag startar upp den, sen är det klart. Det behövs inte mycket efter det.

3 fördelar som utmärker bergvärmepumpen Geodan enligt Bengt

  • Enkel att installera både sett till storlek, rörkopplingar, teknik och uppstart. Tar liten plats.
  • Driftsnål, drar lite energi.
  • Otroligt tyst jämfört med andra märken.

Vill du läsa mer om bergvärmepumpen Geodan? Klicka här.

Här hittar du Energiteknik Tynderös hemsida.

Om oss

Om ossHållbarhetKarriärPress

Följ oss

FacebookLinkedinInstagramYoutube

Sekretesspolicy | Användarvillkor | Cookies | Hantering av personuppgifter | Webbplatskarta

© Mitsubishi Electric Sweden