Mitsubishi Electric logo


Här är de vanligaste symtomen på dålig inomhusluft

Visste du att trötthet kan bero på luften du andas in i ditt hem? Dålig ventilation kan inte bara leda till trötthet och hosta, utan även till allergier och astma förvärras. En bra ventilation och inomhusmiljö är alltså viktigt för hälsan. Miniventilation från Mitsubishi Electric är lika smart som ekonomisk lösning på problemet. Läs vidare så berättar vi mer!

Dålig luft kan orsaka trötthet, huvudvärk, koncentrationssvårigheter och påverka din prestation. Även hosta, snuva och irriterade ögon är vanliga symtom på dålig inomhusluft. Faktum är att till och med astma och allergier kan både utvecklas och förvärras till följd av dålig och oren luft.

Idag är många hus och lägenheter felbyggda och alldeles för täta vilket innebär att luften inte kan cirkulera runt ordentligt. Över 400 000 svenska bostäder har även för höga radonhalter, något som kan öka risken att drabbas av lungcancer enligt Strålskyddsmyndigheten. De uppskattar att ungefär 14 procent av antalet lungcancerfall i Sverige är orsakade av radon.

Det är alltså ett faktum att vi behöver frisk luft för att må bra och för att luften ska kunna bytas ut är en välfungerande ventilation ett måste. En smart och prisvärd lösning på problemet är Miniventilation från Mitsubishi Electric. Miniventilation omvandlar förbrukad luft till ny genom att filtrera bort smuts och damm, samtidigt som den bekämpar det skadliga radonet.

Smart värmeväxlare

Upplever du att det ibland kan vara svårt att få till en behaglig inomhustemperatur? Under sommaren öppnar man gärna fönsterna och får till följd in moln av pollen. Gör man detsamma under vintern kan det i stället få ekonomiska följder. Luften utifrån kostar en hel del onödiga pengar att värma upp.

Det problemet har du inte med Miniventilation från Mitsubishi Electric eftersom aggregatet även fungerar som en smart värmeväxlare. Den anpassar sig till rumstemperaturen i din bostad oavsett tid på året genom att värma upp eller kyla ner utomhusluften som kommer in.

Hemmet är den miljö vi tillbringar mest tid i och därför bör det vara av största intresse att prioritera inomhusmiljön för en bättre långsiktig hälsa. Är du intresserad av att veta mer om vår Miniventilation? Kontakta då gärna en av våra återförsäljare för att ta reda på vad som är den bästa lösningen för dig och ditt hem!

Om oss

Om ossHållbarhetKarriärPress

Följ oss

FacebookLinkedinInstagramYoutube

Sekretesspolicy | Användarvillkor | Cookies | Hantering av personuppgifter | Webbplatskarta

© Mitsubishi Electric Sweden