Mitsubishi Electric logo


Hundratusentals svenska hem har dålig ventilation – här är produkten som hjälper

VL50_family

Dålig ventilation är ett problem i många svenska hem – något som faktiskt kan ha negativa hälsoeffekter. Men det finns produkter som hjälper. Låt oss presentera Miniventilation från Mitsubishi Electric.

Dålig inomhusluft påverkar vår hälsa. Utöver symtom som huvudvärk och sömnproblem så visar forskning att dåligt inomhusklimat även påverkar minnet, förmågan att dra logiska slutsatser och lösa problem.

När ren och fräsch inomhusluft är så viktigt för att vi ska må bra, hur kommer det sig då att hundratusentals svenska hem har bristfällig ventilation? En av anledningarna är att många hus i dag är felbyggda eller för täta. Följden av detta blir att vi ofta måste öppna fönsterna för att vädra. Problemet är bara att luften som kommer in utifrån är kall stora delar av året och därför måste värmas upp. Något som i sin tur kostar många onödiga tusenlappar.

Men det finns faktiskt ett sätt att spara in de där tusenlapparna och samtidigt som du är garanterad frisk och fräsch luft året om. Lösningen stavas Miniventilation från Mitsubishi Electric – det smidiga och prisvärda alternativet till öppna fönster. Det smarta ventilationsaggregatet byter ut stora mängder luft varje timme för att förbättra luftkvaliteten. Samtidigt som bland annat lukt, mögel och skadliga radonhalter som kan finnas i luften bekämpas.

Miniventilation bra för både hälsa och plånbok

Förutom att din hälsa förbättras med en Miniventilation hemma kommer även din plånbok att bli mer välmående, eftersom ventilationsaggregatet även fungerar som en smart värmeväxlare. Det innebär att utomhusluften värms upp respektive kyls ner för att matcha inomhustemperaturen.

Med en temperaturverkningsgrad på upp till hela 80 procent finns det många tusenlappar att spara in på uppvärmningskostnader under årets kallare månader. (Temperaturverkningsgraden är ett mått på hur effektiv värmeväxlaren är. Ju högre temperaturverkningsgrad en värmeväxlare har, desto mera energi har den möjlighet att återvinna.)

Dessutom är Miniventilation billig i drift. Ser man till den mindre modellen VL-50 – som är perfekt för exempelvis sovrummet – så drivs den med enbart 4 watt. Det är billigare än att ladda din mobiltelefon. Perfekt i dessa tider med redan skenande elpriser.

Vill du också andas frisk och fräsch luft i ditt hem året om? Ta kontakt med någon av våra återförsäljare och beställ en Miniventilation redan i dag!

Om oss

Om ossHållbarhetKarriärPress

Följ oss

FacebookLinkedinInstagramYoutube

Sekretesspolicy | Användarvillkor | Cookies | Hantering av personuppgifter | Webbplatskarta

© Mitsubishi Electric Sweden