Mitsubishi Electric logo


Med filtret Plasma Quad Plus i luftvärmepumpen får du en betydligt renare inomhusluft

Image3

Mögelsporer, allergener, bakterier, PM 2.5, damm och faktiskt även virus. Det är sådant som Plasma Quad Plus kan fånga upp när luften passerar genom luftvärmepumpen. Här får du veta mer om hur tekniken fungerar och vilken värmepump du ska välja för att få bättre kvalitet på inomhusluften.

Så här fungerar det

Att beskriva Plasma Quad Plus som bara ett filter är nästan lite av en förolämpning. Lika tokigt som att jämställa en Ferrari med en Fiat. Plasma Quad Plus gör så mycket mer än ett vanligt filter. I själva verket är det en komplett luftreningsenhet som jobbar inuti luft-luftvärmepumpen. Mitsubishi Electrics skarpaste hjärnor har ägnat år av utvecklingsarbete åt att ta fram Plasma Quad Plus. Rent praktiskt fungerar det så att enheten filtrerar luften som passerar luft-luftvärmepumpens inomhusdel. Genom elektrostatisk laddning bryter enheten ner, eller neutraliserar, de partiklar som fastnar i filtret. Den elektrostatiska laddningen fungerar som en gardin som stoppar upp mellan 94 och 99 procent av ohälsosamma partiklar, exempelvis mögelsporer och allergener. Samtidigt renas luften från damm.

Filter-Partiklar

Minimerar skadliga partiklar i inomhusluft

Hela sex ohälsosamma partiklar stoppas och minskar i omfattning i inomhusluften tack vare Plasma Quad: mögelsporer, allergener, bakterier, damm, virus och PM2.5. PM2.5 är ett mått på de mikroskopiska partiklar som finns i luften och har en diameter på mindre än 2,5 mikrometer (µm). Som jämförelse är ett genomsnittligt sandkorn ungefär 90 µm. PM2.5 kan bestå av förbränningspartiklar, organiska föroreningar och metaller som har en tydlig koppling till negativa effekter på hälsan – både på kort och lång sikt. En annan fördel med Plasma Quad Plus är att det bryter ner illaluktande odörer, till exempel mögel- eller tobaksdoft. På en halvtimme kan filtret minska dålig lukt med 90 procent. Plasma Quad Plus ger även riktigt tuffa viruspartiklar en match. Oberoende tester gjorda i december 2020 av Microbial Testing Laboratory vid Japans Textile Quality and Technology Center bekräftar Plasma Quads förmåga att fånga och neutralisera virus, även SARS-CoV-2, alltså det virus som kan ge covid-19. Testerna visar att hela 99,8 procent av viruspartiklarna neutraliseras av filtret efter sex timmar. Med andra ord minskar Plasma Quad antalet luftburna viruspartiklar i det utrymme där det används.

Plasma-quad

Vill du också ha Plasma Quad Plus? Då är det Hero eller Sumo som gäller!

Vill du prioritera kvaliteten på din inomhusluft är det antingen luft-luftvärmepumpen Hero eller Sumo som du ska välja i skrivande stund. Båda levereras med Plasma Quad Plus-filter som standard. Hero är en av våra mest populära modeller och har även utsetts till Bra Val av Folksam. Sumo är vår mest kraftfulla luft-luftvärmepump hittills. Oavsett vilken du väljer får du en toppmodern luft-luftvärmepump som ger dig all bekvämlighet du kan tänka dig samtidigt som uppvärmningskostnaderna blir låga. Vill du läsa mer om Hero hittar du information här och Sumo kan du läsa om här. Du kan också ta kontakt med din närmaste återförsäljare och boka ett hembesök för att hitta rätt värmepump för dina behov. Framöver kommer vi att lansera fler modeller med Plasma Quad Plus. Håll utkik!

Så tar du bäst hand om Plasma Quad Plus

Öppna inomhusdelen och ta loss Plasma Quad Plus-filtret så att du kan dammsuga det. Vi rekommenderar att du gör det var tredje månad, men har du husdjur eller bor nära starkt trafikerade vägar kan det behövas göras oftare. När filtret inte längre går att rengöra genom dammsugning, blötlägg filtret tillsammans med dess plastram i ljummet vatten i femton minuter. Skölj sedan under rinnande vatten. Låt filtret torka ordentligt innan du sätter tillbaka det. Undvik att torka filtret i direkt solljus! Källa testresultat: Test 20KB070569, december 2020, Microbial Testing Laboratory, Kobe Testing Center Japan Textile Products Quality and Technology Center.

Om oss

Om ossHållbarhetKarriärPress

Följ oss

FacebookLinkedinInstagramYoutube

Sekretesspolicy | Användarvillkor | Cookies | Hantering av personuppgifter | Webbplatskarta

© Mitsubishi Electric Sweden