Mitsubishi Electric logo


Miniventilation från Mitsubishi Electric – så fungerar smarta produkten

miniventilation-50

Dålig inomhusluft kan påverka din hälsa negativt. Som tur är finns det en produkt som kan hjälpa dig att få fräsch och frisk luft i ditt hem – året om. Låt oss presentera Miniventilation från Mitsubishi Electric.

Det är inte någon hemlighet att vi behöver frisk luft för att må bra. Ibland är det dock lätt att glömma bort hur viktig även luftkvaliteten inomhus är. Dålig ventilation är tyvärr ett vanligt förekommande problem i dag då flera hus och lägenheter är felbyggda och alldeles för täta. Detta leder i sin tur allt som oftast till dålig inomhusluft, vilket ofta ger symptom som huvudvärk, trötthet och koncentrationssvårigheter.’


Visst finns det olika knep att ta till för att förbättra inomhusluften, som att undvika starka dofter och hålla hemmet rent. Det kan även vara bra att se över ventilationen. En bra ventilation är viktig för inomhusklimatet då den byter ut luften i din bostad och kontinuerligt tillför fräsch och hälsosam luft.

VL-100-Köket-Familj

Miniventilation från Mitsubishi Electric är den smarta och prisvärda hemmalösningen som byter ut stora mängder luft i rummet varje timme, samtidigt som den filtrerar bort smuts och damm från luften som kommer in utifrån. Aggregatet fungerar dessutom som en smart värmeväxlare, som värmer upp eller kyler ner utomhusluften som kommer in, för att matcha rumstemperaturen i din bostad, oavsett tid på året.


Med en temperaturverkningsgrad på upp till hela 80 % kan Miniventilation från Mitsubishi Electric spara dig tusentals kronor under vinterhalvåret, detta då du inte behöver lägga onödiga pengar på att värma upp den luft som kommer in utifrån.

miniventilation-fungerar

Ventilationsaggregatet finns i två modeller i olika storlekar. Den större modellen VL-100 ger över 100 kubikmeter frisk luft varje timme och kan täcka ett område upp till 80 kvm. Den passar därmed bra för utrymmen som fritidshus och garage. Den mindre modellen VL-50 täcker i stället ett område upp till 40 kvm och passar utmärkt för exempelvis sovrummet. Då Miniventilation från Mitsubishi Electric har en väldigt låg ljudnivå som inte hörs mer än en viskning eller prasslande löv behöver du inte heller vara orolig för att den ska störa din sömn.

junge frau schlafend im bett

Installationen görs smidigt med ett eller två hål i väggen beroende på modell, och kan enkelt utföras av den som är lite händig. Dessutom kan du välja om ventilationsaggregatet ska sitta horisontellt eller vertikalt, allt för att det ska passa i just ditt hem!

Miniventilation_installation_referenscase -20200929

Tycker du att Miniventilation från Mitsubishi Electric låter som en intressant produkt är du varmt välkommen att kontakta någon av våra återförsäljare!

Om oss

Om ossHållbarhetKarriärPress

Följ oss

FacebookLinkedinInstagramYoutube

Sekretesspolicy | Användarvillkor | Cookies | Hantering av personuppgifter | Webbplatskarta

© Mitsubishi Electric Sweden