Mitsubishi Electric logo


Så kan din hälsa påverkas av dåligt inomhusklimat

junge frau schlafend im bett

Huvudvärk, dålig koncentration och trötthet – det är bara några av de negativa effekterna dålig inomhusluft kan ha. Men som tur är finns det produkter som kan hjälpa. En sådan är Miniventilation från Mitsubishi Electric som förbättrar både inomhusluften och din hälsa.

För många är det en självklarhet att vi behöver frisk luft för att må bra. Trots det är det lätt att glömma bort att vi även behöver frisk luft när vi befinner oss inomhus. Därför är det en bra idé att se till så att man har bra inomhusluft i hemmet – inte minst då dålig inomhusluft kan leda till en rad negativa effekter för vår hälsa.


Får du till exempel ofta huvudvärk, känner dig trött eller svårt att fokusera  när du är hemma kan det vara tecken på att luften behöver förbättras.


Till att börja med finns det några enkla knep att ta till för att försöka förbättra luften. Ett första steg är att se till att hålla hemmet rent. Att få bort smuts och damm kan nämligen göra underverk i hemmet.

VL-100-Köket-Familj

Ett annat bra tips är att se över hur ofta man använder parfym, doftljus, hårspray, rökelse och liknande produkter då allt detta försämrar inomhusluften. Den som vill ha en fräsch doft i hemmet kan i stället investera i gröna växter som doftar gott samtidigt som de renar luften och utgör fina inredningsdetaljer.


Skulle inte dessa knep fungera kan det vara läge att även se över ventilationen. Bra ventilation är verkligen a och o för inomhusklimatet då det byter ut luften i rummet och tillför frisk luft.

Här kan vår Miniventilation vara till stor hjälp 

Miniventilation är ett ventilationsaggregat som vädrar med stängda fönster. Ventilationsaggregatet byter ut stora mängder luft i rummet varje timme och filtrerar även effektivt bort smuts och damm från utomhusluften innan den släpps in för optimal luftkvalitet. Den är dessutom en smart värmeväxlare som återvinner upp till 80 % av värmen för en ekonomisk ventilering. Då värmen återvinns behöver man alltså inte lägga onödiga pengar på att värma upp luften som förs in. Som namnet avslöjar är Miniventilation liten och kan enkelt installeras själv av den som är lite händig. Då aggregatet dessutom är väldigt tyst bidrar den till att skapa en bra arbetsmiljö i hemmakontoret med fräsch inomhusluft utan störande ljud.

VL50_family

Miniventilation finns i två modeller i olika storlekar. Vår större modell VL–100 ger över 100 kubikmeter frisk luft varje timme och kan täcka ett område upp till 80 kvm. Den passar därmed för bra lite större utrymmen som fritidshus och garage. Lillebrorsan VL–50 täcker i stället ett område upp till 40 kvm och passar utmärkt för mindre utrymmen som sovrum. Med Miniventilation får man därmed en kostnads- och energieffektiv ventilering som förbättrar inomhusluften – och hälsan. Kontakta gärna en av våra återförsäljare för att höra mer om Miniventilation är den bästa lösningen för dig och ditt hem!   Här hittar du våra återförsäljare!

Om oss

Om ossHållbarhetKarriärPress

Följ oss

FacebookLinkedinInstagramYoutube

Sekretesspolicy | Användarvillkor | Cookies | Hantering av personuppgifter | Webbplatskarta

© Mitsubishi Electric Sweden