Mitsubishi Electric logo


Så mycket kan du spara genom att installera en luftvärmepump

Mitsubishi Electric tryggt köp

Luft-luftvärmepumpar och luft-vattenvärmepumpar kan verka dyra vid första anblicken. Men om du tittar lite närmare på kalkylen kan du faktiskt spara mycket pengar på minskade uppvärmningskostnader när du investerar i en luftvärmepump som håller länge. Häng med så förklarar vi mer!

God kvalitet kostar och bra luftvärmepumpar kan kosta 20 000 kr för enbart pumpen. Du kanske tycker att det låter avskräckande? Inte nödvändigtvis. Du kan tjäna in kostnaderna relativt snabbt genom att dina uppvärmningskostnader kommer att bli så pass mycket lägre.

Mitsubishi Electric val av värmepump

Hur mycket sparar du rent faktiskt?

Hur mycket du sparar genom att installera en luftvärmepump beror på din bostads individuella förutsättningar och behov. Besparingarna beror på hemmets storlek, vad du hade för uppvärmning tidigare, isolering, utomhusklimatet, hur höga elpriserna är och om pumpens modell och dimension är optimala för dina behov.

Eftersom en luftvärmepump vanligtvis producerar tre till fem gånger mer kW värme än den använder i el, blir besparingarna ofta mycket stora. När du installerar en värmepump som en ersättning för traditionell eluppvärmning är det inte ovanligt att spara 9 000 kWh per år eller mer. Om du installerar en luft-vattenvärmepump som ersättning för en oljepanna kan hushållet spara så mycket som 80 procent av energikostnaderna för uppvärmning och varmvatten. Installation av en luftvärmepump kan snabbt ge hushållet årliga besparingar på många tusen kronor.

Vill du göra en kalkyl på hur mycket du skulle kunna spara i uppvärmningskostnaderna? Använd vår värmekalkylator som du hittar här.

Att välja luftvärmepump

Om du vill köpa en luftvärmepump är det en bra idé få hjälp av proffs. Kontakta en av våra auktoriserade återförsäljare för ett möte så ger de förslag på den bästa lösningen för dina behov, både vad gäller prestanda, plats och modell. Dessutom får du en fackmannamässig installation av den nya värmepumpen om du väljer att slå till. Hitta din lokala återförsäljare här.

Om oss

Om ossHållbarhetKarriärPress

Följ oss

FacebookLinkedinInstagramYoutube

Sekretesspolicy | Användarvillkor | Cookies | Hantering av personuppgifter | Webbplatskarta

© Mitsubishi Electric Sweden