Mitsubishi Electric logo


Tecken att vara uppmärksam på: Så vet du om du har dålig ventilation i ditt hem

Kondens, matos som sprider sig och huvudvärk – det finns många tecken att vara uppmärksam på när det kommer till dålig ventilation i hemmet. Men det finns också en lösning på problemet: Miniventilation från Mitsubishi Electric.

Dålig ventilation i hemmet är vanligare än vad du tror. Många hus är nämligen felbyggda eller för täta. Har man levt länge i ett hem med dålig ventilation kan det ibland vara svårt att märka – man har ju vant sig. Men faktum är att det finns flera negativa effekter som du bör ta på allvar.

När det kommer till själva hemmet finns det en rad tecken att vara uppmärksam på. Det kan exempelvis vara att det bildas imma och kondens på insidan av fönsterna, att stekos från köket lätt sprider sig runt i hemmet eller att det bildas mögel på tak och väggar.

Men även du som bor i hemmet kan känna av tecken på dålig ventilation. Trötthet, huvudvärk och koncentrationssvårigheter är några exempel på vanliga symtom.

Smart och kostnadseffektivt

Som du hör är det alltså av yttersta vikt att se till att ha en välfungerande ventilation i sitt hem. Och det är här Miniventilation från Mitsubishi Electric kommer in i bilden. Minventilation är det smarta och kostnadseffektiva ventilationsaggregatet som byter ut stora mängder luft i rummet varje timme, samtidigt som den filtrerar bort smuts och damm från luften som kommer in utifrån. På så sätt är du garanterad frisk och fräsch luft – dygnet runt.

Det riktigt smarta med Miniventilation är att aggregatet även fungerar som en värmeväxlare. Det innebär att utomhusluften som kommer in värms upp eller kyls ner, för att matcha rumstemperaturen i din bostad, oavsett tid på året.

Miniventilation har en temperaturverkningsgrad på upp till hela 80 procent. Det gör att du inte behöver lägga onödiga pengar på att värma upp den luft som hämtas in utifrån. Temperaturverkningsgraden är ett mått på hur effektiv värmeväxlaren är. Ju högre temperaturverkningsgrad en värmeväxlare har, desto mera energi har den möjlighet att återvinna.

Olika modeller att välja på utifrån hur behovet ser ut

Miniventilation kommer i två modeller: VL-100 som passar bra i lite större utrymmen som fritidshus och garage. Lillebrorsan VL-50 passar utmärkt för mindre utrymmen som sovrummet. VL-50 är en av de tystaste ventilationerna på marknaden så du behöver inte vara orolig för att den ska störa dig när du sover.

Både du och ditt hem tjänar på att investera i en bra ventilation tycker vi. Ta kontakt med någon av våra återförsäljare i dag för att lära dig mer om Miniventilation och vad som är den bästa lösningen för ditt hem!

Om oss

Om ossHållbarhetKarriärPress

Följ oss

FacebookLinkedinInstagramYoutube

Sekretesspolicy | Användarvillkor | Cookies | Hantering av personuppgifter | Webbplatskarta

© Mitsubishi Electric Sweden