Mitsubishi Electric logo


Tips: Det här kan vara bra att tänka på när du ska köpa ventilationsaggregat

Par på soffa relaxing

Storlek, energiförbrukning och ljudnivå – det finns en del saker som kan vara bra att ha tänkt igenom innan man köper nytt ventilationsaggregat till sitt hem. Här har vi listat de tre viktigaste punkterna att bocka av innan köpet.

1. Storlek

Innan man bestämmer sig för vilket ventilationsaggregat man ska köpa är det viktigt att tänka på hur stor yta det faktiskt ska täcka. Ser man till Miniventilation från Mitsubishi Electric så kommer det i två olika storlekar. Den större modellen VL–100 ger över 100 kubikmeter frisk luft varje timme och kan täcka ett område upp till 80 kvm. Det passar därmed bra för lite större utrymmen som fritidshus och garage. Lillebrorsan VL–50 täcker i stället ett område på upp till 40 kvm och passar utmärkt för mindre utrymmen, som sovrum.

2. Energiförbrukning

En kritisk punkt för alla hushåll är elförbrukningen, detta då skyhöga elpriser gör att kostnaderna minst sagt riskerar att dra iväg. Miniventilation från Mitsubishi Electric har en temperaturverkningsgrad på upp till hela 80% och ger därmed en prisvärd ventilering då du slipper värma upp luften som kommer in utifrån – något som i slutändan kan spara dig tusenlappar. Tar vi tidigare nämnda modellen VL50 så har den en strömförbrukning på endast 4,5 W, vilket gör den billigare att använda än att ladda en mobiltelefon!

3. Ljudnivå

Många oroar sig över att ventilationssystem ska störa, men det behöver faktiskt inte vara ett problem. Miniventilation från Mitsubishi Electric är ett av de mest tystgående ventilationsaggregaten på marknaden och hörs inte mer än en viskning eller prasslande löv. Du ställer enkelt fläkthastigheten själv vilket innebär att du kan njuta av fräsch och hälsosam luft – utan att bli störd av surrande ljud.

Låter Miniventilation från Mitsubishi Electric som något för dig och ditt hem? Kontakta gärna någon av våra återförsäljare för mer information!

Om oss

Om ossHållbarhetKarriärPress

Följ oss

FacebookLinkedinInstagramYoutube

Sekretesspolicy | Användarvillkor | Cookies | Hantering av personuppgifter | Webbplatskarta

© Mitsubishi Electric Sweden