Mitsubishi Electric logo


Att välja värmepump

Kvinna står vid matbordet i ett vardagsrum.

Värmepumpar kan dra ner dina uppvärmningskostnader, förbättra inomhusklimatet och miljön, och kan därmed vara en smart investering. Men det finns mycket att tänka på både innan, under och efter installationen. Du bör alltid välja värmepump utifrån husets förutsättningar och efter behovet av uppvärmning och varmvatten.

Varför ska jag ha en värmepump?

Solen och dess värme ger mängder av gratisenergi som lagras i luften. Värmepumpen hjälper dig att ta del av denna gratisenergi. Genom att hämta och utvinna värme effektivt kan dina uppvärmningskostnader minska rejält – i bästa fall med mer än 75 procent. Kostnadsbesparingarna är ofta så stora att de återbetalar investeringen för installationen inom några år. En värmepump kräver ingen skötsel eller påfyllning av bränsle. Den är enkel att använda och tar liten plats. Vissa värmepumpar kan även styras på distans. Det kan vara bra om du till exempel är bortrest. Då kan du sänka inomhustemperaturen för att höja den innan du kommer hem.

Vilken värmepump ska jag ha?

Valet av värmepumpslösning beror på vilken uppvärmning du har idag och husets storlek men ibland kan det även spela roll var i landet du bor. Har du direktverkande el och saknar vattenburet system är det en luft-luftvärmepump som gäller. Har du däremot ett vattenburet system kan du antingen välja en luft-vattenvärmepump eller en bergvärmepump som förutom värme också ger varmvatten. Investeringskostnaden varierar mellan olika typer av värmepumpar. En bergvärmepump inklusive installation är ofta dyrare än motsvarande luft-vattenvärmepump, men kan i vissa fall ändå ger en lägre total årskostnad, när både ränta, amortering och energi räknats ihop. Det gäller att välja både efter husets förutsättningar, husets geografiska läge och efter de egna ekonomiska förutsättningarna. Börja med att boka ett hembesök med en av våra återförsäljare. De kan tala om vilken värmepump som passar just för ditt hus och lämna en prisuppgift på hela installationen. Återförsäljaren kan också berätta om han eller hon tycker att en viss typ av värmepump inte lämpar sig i ditt hus och kan då rekommendera annan lösning.

Installation av en värmepump

Produkter som säljs med köldmedium skall monteras av fackmän, kylcertifierade installatörer. Köldmedium är en vätska eller gas som är explosiv under högt tryck, som ger svåra brännskador och är miljöfarlig om den släpps ut. Lekmän skall därför inte att pröva sig på att montera sådana produkter på egen hand. Dessutom gäller garantin endast om en av våra auktoriserade återförsäljare/installatörer har gjort installationen.

Lycka till med ditt val av värmepump!

Hero_4

Hur är ljudnivån på en värmepump?

Eftersom det är vår starka övertygelse att en tyst inomhusdel är viktigt för att uppnå optimal komfort från din värmepump, så har vi satsat mer tid och pengar än någon annan tillverkare på detta område. Tack vare denna satsning har vi lyckats ta fram marknadens tystaste värmepumpar. Vi anser t.ex. att man måste kunna lyssna på musik, studera, sova, titta på tv mm utan att störas av inomhusdelen och kunna njuta av sin värmepump. Ingen vill väl ha ett jetplan i sovrummet?

Vad kostar en värmepump?

Genom att kontakta din lokala återförsäljare för ett hembesök, kan han rekommendera vilken värmepump som lämpar sig just för ditt hus. Priserna kan variera något beroende på återförsäljare, vilken värmepump du behöver, och vad som ingår i paketet. Kom ihåg att trygghet är värt mycket. Våra värmepumpar kan du endast köpa inklusive installation, prisuppgifter kan du därför endast få av våra återförsäljare. Hitta din installatör här.

miljöbild modul installatör

Hitta Återförsäljare

Antingen går du in och söker på din ort bland våra återförsäljare. Eller så kan du lämna en <a href="https://mitsubishielectric.se/offertforfragan/">offertförfrågan</a> så skickar vi dina uppgifter till en utvald återförsäljare nära dig. Om du inte hittar återförsäljare på just din ort kan du ringa någon av de som finns i närliggande orter, då de ofta rör sig på stora områden för hembesök! Hitta återförsäljare

Om oss

Om ossHållbarhetKarriärPress

Följ oss

FacebookLinkedinInstagramYoutube

Sekretesspolicy | Användarvillkor | Cookies | Hantering av personuppgifter | Webbplatskarta

© Mitsubishi Electric Sweden