Mitsubishi Electric logo


Att välja Värmepump

Mitsubishi Electric val av värmepump

Värmepumpar kan dra ner dina uppvärmningskostnader, förbättra inomhusklimatet och miljön, och kan därmed vara en smart investering. Men det finns mycket att tänka på både innan, under och efter installationen. Man bör alltid välja värmepump utifrån husets förutsättningar och efter behovet av uppvärmning och varmvatten.

Varför ska jag ha en värmepump?

Solen och dess värme ger mängder av gratisenergi som lagras i luften. Värmepumpen hjälper dig att ta del av denna gratisenergi. Genom att hämta och utvinna värme effektivt kan dina uppvärmningskostnader minska rejält – i bästa fall med mer än 75 procent. Kostnadsbesparingarna är ofta så stora att de återbetalar investeringen för installationen inom några år. En värmepump kräver ingen skötsel eller påfyllning av bränsle. Den är enkel att använda och tar liten plats. Vissa värmepumpar kan även styras på distans. Det kan vara bra om du till exempel är bortrest. Då kan du sänka inomhustemperaturen för att höja den innan du kommer hem.

Vilken värmepump ska jag ha?

Valet av värmepumpslösning beror ju helt på vilken uppvärmning man har idag och huset storlek men också till en del var i landet man bor. Har man direktverkande el och saknar vattenburet system är det en luft-luftvärmepump som gäller. Har man däremot ett vattenburet system kan man antingen välja en luft-vattenvärmepump eller en bergvärmepump. <span style="font-size: medium;">Investeringskostnaden varierar mellan olika typer av värmepumpar. En bergvärmepump inklusive installation kan ofta vara dyrare än motsvarande luft-vattenvärmepump, men kanske ändå ger en lägre total årskostnad, när både ränta, amortering och energi räknats ihop. Det gäller att välja både efter </span><span style="font-family: Times New Roman,Times New Roman; font-size: medium;">husets förutsättningar, husets geogra</span><span style="font-size: medium;">fi</span><span style="font-family: Times New Roman,Times New Roman; font-size: medium;">ska läge och efter de egna ekonomiska </span><span style="font-size: medium;">förutsättningarna. </span> Börja med att boka ett hembesök med en av våra återförsäljare. De kan tala om vilken värmepump som passar just för ditt hus samt lämna en prisuppgift på hela installationen. Återförsäljare skall också berätta om han tycker att just en typ av värmepump inte lämpar sig i ditt hus och kanske kan rekommendera annan lösning!

Installation av en värmepump

Produkter som säljs med köldmedium skall monteras av fackmän, kylcertifierade installatörer. Köldmedium är en vätska eller gas som är explosiv under högt tryck, som ger svåra brännskador och är miljöfarlig om den släpps ut. Lekmän skall därför inte att pröva sig på att montera sådana produkter på egen hand. I detta fall gäller inte vår 5 års <a href="https://mitsubishielectric.se/post/garanti/">garanti</a>. Vi säljer våra värmepumpar endast med installation via våra rekommenderade återförsäljare.

Hero_4

Hur är ljudnivån på en värmepump?

Eftersom det är vår starka övertygelse att en tyst inomhusdel är viktigt för att uppnå optimal komfort från din värmepump, så har vi satsat mer tid och pengar än någon annan tillverkare på detta område. Tack vare denna satsning har vi lyckats ta fram marknadens tystaste värmepumpar. Vi anser t.ex. att man måste kunna lyssna på musik, studera, sova, titta på tv mm utan att störas av inomhusdelen och kunna njuta av sin värmepump. Ingen vill väl ha ett jetplan i sovrummet?

Vad kostar en värmepump?

Genom att kontakta din lokala återförsäljare för ett hembesök, kan han rekommendera vilken värmepump som lämpar sig just för ditt hus. Priserna kan variera något beroende på återförsäljare, vilken värmepump du behöver, och vad som ingår i paketet. Kom ihåg att trygghet är värt mycket. Våra värmepumpar kan du endast köpa inklusive installation, prisuppgifter kan du därför endast få av våra återförsäljare. <a href="http://mitsubishielectric.se/mitsubishi-aterforsaljare/">Hitta din installatör här.</a>

miljöbild modul installatör

Hitta Återförsäljare

Antingen går du in och söker på din ort bland våra återförsäljare. Eller så kan du lämna en <a href="https://mitsubishielectric.se/offertforfragan/">offertförfrågan</a> så skickar vi dina uppgifter till en utvald återförsäljare nära dig. Om du inte hittar återförsäljare på just din ort kan du ringa någon av de som finns i närliggande orter, då de ofta rör sig på stora områden för hembesök! <a href="https://mitsubishielectric.se/mitsubishi-aterforsaljare/">Hitta återförsäljare</a>

Om oss

Om ossHållbarhetKarriärPress

Följ oss

FacebookLinkedinYoutube

Sekretesspolicy | Användarvillkor | Cookies | Hantering av personuppgifter | Webbplatskarta

© Mitsubishi Electric Sweden