Mitsubishi Electric logo


City Multi

Den moderna lösningen för luftkonditionering och värme till krävande projekt.
Boka möte

City Multi – Värmer och kyler allt från hotell och kontor till butiker och privatbostäder

Det är lätt att förstå varför VRF-systemet City Multi är en av våra mest populära produktlinjer i sortimentet. Här hittar du produkter som är gjorda för att passa in i de flesta miljöer. Speciellt där det finns stora krav på låga ljudnivåer, diskreta installationer och hög prestanda.

Med ett VRF-system från Mitsubishi Electric får du oändliga variationsmöjligheter vilket ger prisvärda och precisa systemlösningar med få begränsningar. Dessutom är det ett miljövänligt val som minskar fastighetens klimatavtryck. Med ett VRF-system får du också en hög verkningsgrad. Det minskar dina energikostnader och ger en ekonomisk drift.

Till utomhusdelarna kan du förutom inomhusdelar för kommersiella fastigheter även välja bland inomhusdelar för bostäder. Extra bra för miljöer där snygg design är viktigt. Flexibilitet är bara förnamnet.

Variable refrigerant flow

VRF står för ”variable refrigerant flow”. Ett VRF-system gör det möjligt att kontrollera flödet av köldmedium för att matcha effektbehovet med den angivna effekten. Elektroniska expansionsventiler och en varvtalsstyrd kompressor styr köldmedieflödet. I stora system finns det ofta samtidigt behov av värme eller kyla. Med ett rätt dimensionerat system kan utomhusdelen kompensera effektuttaget i ett så brett spann så att kompressorn väldigt sällan stängs av. Det ger en effektiv och ekonomisk drift. Samtliga aggregat producerar kyla eller värme. Det finns även alternativ som kan göra båda samtidigt. VRF-system finns i mängder av utföranden. Vi hjälper dig att välja det system som passar

Värmeåtervinning

Värmer och kyler på samma gång. Genom att flytta värme och kyla till de ställen där behovet finns kan du undgå att onödig energi används. Det minskar behovet av tillförd effekt för fastighetens värme och kyla.

Värmepump

En utomhusenhet ger alla inomhusenheter värme eller kyla vid en given tidpunkt. Perfekt för kontor med öppen planlösning och detaljhandeln.

City Multi Next Stage

Se filmen.

Vinteranpassning

Alla system från Mitsubishi Electric har en effektiv och säker drift även när temperatur och väderlek varierar. För att säkerställa optimal drift i riktigt tuffa klimat finns det en mängd tillbehör som tryggar drift och effektivitet. För skydd mot snö och vind finns det huvar och måttanpassade uppvärmda dropptråg. Dessa effektiviserar avfrostning så att maskinen kan arbeta med värmedrift under längre tider.

PUMY MINI-VRF

Vid applikationer där kyla eller värme behövs i stora fastigheter, butiker eller villor kan vår mini-VRF ge stora valmöjligheter genom ett brett sortiment av inomhusdelar. PUMY-systemen passar applikationer med upp till 12 inomhusdelar. Tekniken ger dig möjlighet att matcha effektbehoven i de olika rummen och styra värme eller kyla med individuella temperaturinställningar.

PUMY-SP/P

MELPRO - Vi kan kyla och värme till kommersiella fastigheter!

Vi har stor erfarenhet inom Kyla, Värme, Ventilation och Styr. Vår samlade erfarenhet av lyckade projekt med Mitsubishi Electrics kvalitetsprodukter gör oss till ett gott bollplank till dig. Att vara rådgivande och vägledande är led ord som vi har med oss in i varje projekt.

Energianvändningen ska vara 50 procent effektivare 2030 jämfört med 2005.
Källa: Sveriges Energi och Klimatmål, Energimyndigheten

Om oss

Om ossHållbarhetKarriärPress

Följ oss

FacebookLinkedinInstagramYoutube

Sekretesspolicy | Användarvillkor | Cookies | Hantering av personuppgifter | Webbplatskarta

© Mitsubishi Electric Sweden