Mitsubishi Electric logo


Från Wakayama i Japan raka vägen till Göteborg

ryuhei

Välkommen säger vi till Ryuhei Koiso som byter en västkust mot en annan, nämligen Japans västkust till Sveriges. Under det kommande året ska Ryuhei arbeta på vårt Göteborgskontor och dela med sig av allt han kan om frys- och kylaggregat. Perfekt tajming med tanke på att vi nu introducerar en helt ny produktlinje på den svenska marknaden: kyl- och frysaggregat för den kommersiella marknaden, exempelvis restauranger, storkök och livsmedelsbutiker.

I Sverige är Mitsubishi Electric antagligen mest känt som tillverkare av högkvalitativa värmepumpar för både privatmarknaden och den kommersiella. Men Mitsubishi Electric är också ett av de ledande varumärkena internationellt inom tillverkning och försäljning av en rad olika elektriska och elektroniska produkter samt system – som används inom otaliga områden, allt från rymdteknik till infrastruktur. – För mig betyder det mycket att arbeta på ett företag som tillverkar produkter som jag vet bidrar till ett bättre samhälle och en bättre miljö. Det får mig att känna att jag personligen också bidrar till en bättre värld, säger Ryuhei som har jobbat på Mitsubishi Electric sedan han tog sin universitetsexamen för åtta år sedan. Till vardags, när han inte är på europeiska äventyr, bor Ryuhei i Wakayama, där han har jobbat med Mitsubishi Electrics produkter för kyl- och frysmarknaden. (Om du inte har varit i Wakayama berättar Ryuhei att det är en region känd för sin vackra bergsnatur, det vackra läget precis vid Stilla havet och för de oräkneliga gamla templen som ligger utströdda över hela trakten.) På den japanska marknaden är Mitsubishi Electric marknadsledande inom kyl- och frys och företaget har producerat kylaggregat ända sedan 1937. Efter att vi här i Sverige upptäckt hur välbyggda och effektiva produkterna är, beslöt vi oss för att ta in en av deras bästsäljare på den japanska marknaden hit, nämligen ECOV – en banbrytande kyl- och frysanläggning med CO<sub>2</sub> som naturligt köldmedel vilket ger den ett GWP-värde på endast 1. Det här är också en produkt som ligger nära Ryuheis hjärta eftersom han har varit med och utvecklat den.

Wakayama Japan

En länk mellan Japan och Sverige

Medan Ryuhei är i Sverige kommer han att dela med sig av all sin kunskap men också sätta sig in i den svenska och europeiska marknaden för kyl- och frysaggregat. Det blir en utmärkt chans för honom att undersöka nya affärsmöjligheter, bekanta sig med försäljningskanaler och prata med kunder för att ta reda på hur efterfrågan på miljövänligare, flexibla och välbyggda aggregat på kyl- och frysmarknaden ser ut. Helt enkelt, ta reda på kunderna vill ha. – Jag vill verkligen vara en länk mellan Japan och Sverige och en bro mellan försäljning och våra ingenjörer. Jag ser så mycket fram emot att prata direkt med kunder, försäljningsteam och återförsäljare så att jag kan föra vidare deras tankar till teamet i Japan. Jag tror det blir ett väldigt givande år som kunderna också får nytta av, genom att vi kan göra justeringar på produkter och vår service utifrån den återkoppling jag kan samla in, säger Ryuhei. Ryuhei har börjat plugga svenska och kan redan skriva på svenska överraskande bra. Men hur tycker han då att det är att vara i Sverige så här långt? – Det är helt fantastiskt. Min chef och mina kollegor är väldigt snälla och varma. Det är också intressant att se hur man jobbar i Sverige. Jag tycker att det som skiljer Mitsubishi Electric från andra i branschen är den nära och goda kontakten mellan försäljning, återförsäljare och kunder. Jag är riktigt stolt över hur kunniga och skickliga försäljningsteamet och återförsäljarna är.

Fem snabba fakta om Ryuhei Koiso

<strong>Dold talang: </strong>Musik (Jag spelade i en amatörorkester som tonåring.) <strong>En person jag skulle vilja träffa: </strong>Greta Thunberg (jag är helt enkelt intresserad av att veta hur hon tänker och resonerar.) <strong>En plats jag skulle vilja besöka: </strong>Varsomhelst där jag kan se norrsken och midnattssol… Samtidigt kan jag tänka mig att åka var helst min fru vill, du förstår, det är min främsta prio. <strong>På fritiden tycker jag om att: </strong>spela tv-spel och fiska. <strong>Något som inte så många känner till om mig: </strong>Jag tycker om att kolla på hästkapplöpning. Jag ska villigt erkänna att jag tycker om att spela på hästar också, men bara ibland och bara med små, små summor.

Om oss

Om ossHållbarhetKarriärPress

Följ oss

FacebookLinkedinInstagramYoutube

Sekretesspolicy | Användarvillkor | Cookies | Hantering av personuppgifter | Webbplatskarta

© Mitsubishi Electric Sweden