Vad är MELcalc?

MELcalc är marknadens första mjukvara som kan hantera och beräkna inverterkompressorns fördelaktiga egenskaper vid dellast. Det är även det mest avancerade beräkningsprogrammet som självklart tar hänsyn till invertertekniken för våra värmepumpar.

Via MELcalc kan du som installatör enkelt göra energiberäkningar och utifrån en enkel indatamodell analysera hur en befintlig byggnads energiprestanda borde vara. Därefter kan du snabbt avgöra om och vilka energibesparingar som kan göras genom att jämföra med verklig förbrukning.

Är du återförsäljare eller samarbetspartner och saknar inloggning, vänligen kontakta din säljare eller maila oss här.

Mitsubishi Electric Affärsidé och strategi

Varför MELcalc?

MELcalc finns till som ett hjälpmedel för installatörer och en trygghet för slutkund. Genom att göra beräkningar i MELcalc får du enkelt fram den värmepump som bäst passar kundens ändamål, utan att behöva “chansa”. MELcalc gör tankearbetet åt dig och ser till att dimensionera rätt storlek på värmepumpen. Detta ger både dig som installatör och slutkunden en stor trygghet i valet av värmepump. Installationen blir så optimal och prisvärd för anläggningen som möjligt helt enkelt!

Hur fungerar MELcalc?

Innan energiberäkningen kan göras i MELcalc besöker installatören slutkunden för att samla på sig alla uppgifter han eller hon kan tänkas behöva. Dessa parametrar läggs sedan in i MELcalc och en beräkning tas fram. Detta beräkningsresultat, som innehåller både installatörens logga och kontaktuppgifter samt Mitsubishi Electrics logga, kan sedan bifogas tillsammans med offert till slutkund. Som sagt, en trygghet för både installatör och slutkund!

Det har aldrig varit enklare att göra komplexa beräkningar! Så vad väntar du på?

Kontakta din säljare idag – Vi hjälper dig med beräkningar i Melcalc.

Logga in

LOGGA IN