Mitsubishi Electric logo


Mitsubishi Electric först med ny propankurs

I takt med att lagstiftningen kring utsläpp av växthusgaser skärps, seglar det naturliga köldmediet R290 upp som ett alltmer populärt alternativ. Mitsubishi Electric är först med att erbjuda sina återförsäljare och installatörer en utbildning som ska säkerställa en trygg hantering och optimal applicering av produkter med R290.

Praktiska utbildningen rekommenderas

Kursen om R290 är ett frivilligt initiativ från Mitsubishi Electric och utbildningen är gratis. Man kan välja att gå kursen online eller i praktisk form under en heldag på företagets träningscenter. Daniel Dalvin förordar det senare alternativet:

– Att gå den praktiska utbildningen ger allra mest. Deltagarna får med sig många tips som underlättar i jobbet och får chans att träna på olika moment i installationen. Det är också ett utmärkt tillfälle att träffa kollegor i branschen och utvidga ens nätverk.

Stort intresse

Trots att kursen inte har marknadsförts än har intresset varit stort. En av dem som har gått den praktiska kursen på träningscentret i Örebro är Erik Jonsson, värmepumpsmontör på Vitvarufixarn i Skellefteå. Han tycker att det är seriöst och professionellt att Mitsubishi Electric erbjuder den här utbildningen.  

– Det är en stor fördel att Mitsubishi Electric månar om sina installatörer. Även om man har erfarenhet av R290 lär man sig nya saker på den här heltäckande kursen. De är noga med att vi ska ha den senaste kunskapen och tryggt kunna utföra vårt jobb på bästa sätt. Att se det engagemanget hos en leverantör, från tillverkning ända ut till slutkund, är mycket positivt, säger han.  

Daniel Dalvin anser att utbildningen passar alla oavsett vilken förhandskunskap man har om R290.

–Du blir aldrig fullärd i det här jobbet, det finns alltid något nytt att lära sig. Sen är det vanligt att man är van att göra på ett visst sätt, men man vet inte varför. Där kan utbildningen tillföra mycket kunskap, säger Daniel Dalvin.  

Om kursen

Kursen ges digitalt eller som en heldagskurs på Mitsubishi Electrics träningscenter.

Innehåll:

  • Vad är R290?
  • Säkerhetsföreskrifter vid installation, service och hantering av R290
  • Hur R290-värmepumpar fungerar
  • Transport och lagring av R290

Vill du anmäla ditt intresse, välkommen att e-posta Mitsubishi Electrics utbildningsavdelning!

Om oss

Om ossHållbarhetKarriärPress

Följ oss

FacebookLinkedinInstagramYoutube

Sekretesspolicy | Användarvillkor | Cookies | Hantering av personuppgifter | Webbplatskarta

© Mitsubishi Electric Sweden