Mitsubishi Electric logo


Mitsubishi Electric välkomnar Roberto Romano som ny teknisk säljare

[NYHET – 9 OKTOBER 2024] Att dela med sig av kunskap och bygga långsiktiga relationer är några av Roberto Romanos favoritsaker i jobbet. Med en bakgrund som kyltekniker, säljare och projektledare inom kyla och värme, har Roberto precis det breda kunnandet som behövs som säljare på Mitsubishi Electric.

Senast kommer Roberto Romano från rollen som projektledare inom kyla och värme på Indoor Energy. På Mitsubishi Electric blir han nu teknisk utesäljare med fokus på Mälardalen och delar av Östergötland.

Roberto började själv som kyltekniker. Det gör att han talar samma språk som kunderna och förstår utmaningarna i jobbet.

– Jag finns här för att hjälpa Mitsubishi Electrics kunder att hitta de bästa lösningarna till sina kundprojekt. Normalt finns det flera alternativ att välja mellan, så där kan jag använda min erfarenhet och föreslå de systemförslag och produkter som jag tycker gör jobbet bäst. Jag vill lyssna och hjälpa mina kunder att utvecklas i sina jobb genom att dela med mig av min kunskap, säger han.  

Att det blev just Mitsubishi Electric som Roberto hamnade på, föregicks av viss research.

– Dels känner jag några som jobbar på Mitsubishi Electric sedan tidigare. Dels hörde jag också efter med folk på marknaden och installatörer. Alla hade bara gott att säga om Mitsubishi Electric, både om produkterna och företaget som arbetsplats. Det gjorde att jag kände att det här är rätt ställe för mig.

Starkt kundfokus

Att ha återkommande kunder och skapa långvariga kundrelationer var något som lockade Roberto till hans nya tjänst, för här har vi en person som ser vikten av att lära känna sina kunder.

–  Kundkontakten underlättas av man känner varandra lite bättre och inte bara pratar kyla och värme. Det handlar inte bara om att sälja produkter utan också att vara hjälpsam och bygga nätverk. Det är därför jag är ett fan av kundevent. På en tidigare arbetsplats blev det många motionslopp ihop med kunder. Genom att röra på sig kan man få en annan kontakt. Det skulle vara trevligt att dra igång något liknande här.

Att återknyta bekantskapen med kunder från förr och lära känna nya står således överst på agendan för Roberto nu. Har du något projekt du vill ha hjälp med? Välkommen att e-posta Roberto eller ringa honom på 072-0995941.

Fem korta fakta om Roberto Romano

Om du bara fick spela låtar av en artist under resten av ditt liv? Vem eller vilka skulle det bli och varför?
Måste jag välja en så skulle det nog bli Robbie Williams. Gillar det han gör både popmusiken och swingjazzen.

Har du någon dold talang?
Nej, den är i så fall tyvärr dold även för mig.

Var skulle du vilja resa?
Finns många ställen jag skulle vilja åka till, men de sista resorna har gått till vindistrikt i Italien.

 Vad gör du på fritiden?
Jag spelar padel ett par dagar i veckan samt golf på sommarhalvåret och så åker jag gärna på någon vinterresa.

Vad inte alla vet om dig är....?
Att jag har fått köra en Formel 1-bil, det var Nico Rosbergs bil som han körde för stallet Williams.

 

Om oss

Om ossHållbarhetKarriärPress

Följ oss

FacebookLinkedinInstagramYoutube

Sekretesspolicy | Användarvillkor | Cookies | Hantering av personuppgifter | Webbplatskarta

© Mitsubishi Electric Sweden