Mitsubishi Electric logo


Lagerlokal fick anpassad värme med minimalt underhåll

Mitsubishi Electric AMET & PARTNERS AB, TROSA

Amet & Partners AB är leverantör av produkter till bl.a. Hotel och SPA anläggningar som Grand Hotel och Sturebadet i Stockholm. Amet & Partners AB övertog lagerlokal på 650 m² med 12 m i takhöjd som uppvärmdes av varmluft blåsande oljepanna. Med tanke på att företaget är Miljödiplomerat önskades ett miljövänligare och energieffektivare alternativ för uppvärmning av lokalen.

Goda erfarenheter av Mitsubishi Electric

Då kunden haft erfarenhet av energisnål och driftsäker uppvärmning av sin privata bostad med Mitsubishi Electric luft/luftvärmepump, ställdes frågan om liknade lösning till återförsäljaren Ultra Kyl AB. Valet av produkt efter installatörs samråd med Mitsubishi Electric blev värmepumpskonvektor IDH som är anpassad för uppvärmning av större lokaler som monterades centralt i lagerlokalen 8 m från golv.

AMET & PARTNERS AB, TROSA 2

Värmepumpskonvektorn IDH

Kunden hade önskemål om att inte välja en väggmonterad inomhusdel då pallställ skulle monteras och detta då kunde inkräkta på utnyttjandet av lagerplats. Valet föll på Mitsubishi Electrics IDH som heller inte har behov av filter varför installationen 8 m ovan golv var bästa lösningen. Den centralt placerade värmepumpskonvektorn IDH innebär även att varm luft som stiger mot tak cirkulerar tillbaka mot golv varvid temperaturen i lokalen kan hållas jämn. IDH200-D tillsammans med utomhusdelen PUHZ-ZRP200 samt interface PAC IF EP installerades för att göra underhåll minimalt för kunden. IDH har med sina 4 mm lamelldelning inga filter och kan därför monteras högt eftersom inget behov av filterrenöring krävs.

AMET & PARTNERS AB, TROSA 4

Jämn och önskad temperatur

Tidigare brukare av lagret har endast haft det frostfritt, varför jämförelsen av energiförbrukning inte är möjlig. Dock har en energiförbrukning från el-leverantören på 3 500 kW/h för den kalla februari konstaterats, vilket skulle motsvara en uppskattad årsförbrukning på 18 000 kWh med den önskade lokal temperatur på +17°C. Den högt monterade IDH innerdelen bidrar även till en jämn lokaltemperatur med en avvikelse mellan tak och golv på under två grader.

Om oss

Om ossHållbarhetKarriärPress

Följ oss

FacebookLinkedinInstagramYoutube

Sekretesspolicy | Användarvillkor | Cookies | Hantering av personuppgifter | Webbplatskarta

© Mitsubishi Electric Sweden