Mitsubishi Electric logo


Valde R2-system för att säkerställa ett inomhusklimat

Mitsubishi Electric GRÄNSÖ HOTELL & SPA, VÄSTERVIK

Gränsö slott är beläget i ett naturreservat på en halvö intill småländska Västervik. Med stranden precis utanför fönstret är slottet en populär plats för evenemang som bröllop, fester och möten. När slottets hotell- och spadel nyproducerades valdes Mitsubishi Electric:s R2-system för att säkerställa ett inomhusklimat som håller samma klass som de moderna lokalerna och de vackra omgivningarna.

70°C-varmvatten till både hotelldelen och spaavdelningen

R2-systemet återvinner energi från ytor som har kylbehov. I det här projektet genererar tre stycken Mitsubishi Electric Booster upp till 70°C-varmvatten till både hotelldelen och spaavdelningen. Vid sådan energiåtervinning ligger COP till varmvattenproduktionen runt 8.0.

GRÄNSÖ HOTELL & SPA, VÄSTERVIK 2

Anpassad för hotellinstallationer

I de smakfullt inredda hotellrummen används Mitsubishi Electric:s PEFY P VMR-E för att säkerställa ett behagligt klimat. Inomhusdelen är anpassad för hotellinstallationer och har en ljudnivå på låga 20 dB(A). Hotellets receptionsområde kyls och värms av en strategiskt placerad PCFY P VGM-E. För uppvärmning av biytor och korridorer valdes såväl en- som fyrvägskassetter.

GRÄNSÖ HOTELL & SPA, VÄSTERVIK 3

Hög verkningsgrad

Mitsubishi Electric Zubadan Inverter levererar steglös värme och kyla till byggnadens fyra ventilationsaggregat. Med beprövad Zubadan-teknik uppnås hög verkningsgrad och håller värmeeffekten oförändrad ned till utomhustemperaturen -15°C.

GRÄNSÖ HOTELL & SPA, VÄSTERVIK 4

Om oss

Om ossHållbarhetKarriärPress

Följ oss

FacebookLinkedinInstagramYoutube

Sekretesspolicy | Användarvillkor | Cookies | Hantering av personuppgifter | Webbplatskarta

© Mitsubishi Electric Sweden