Mitsubishi Electric logo


Tre lösningar i tre lokaler för Hörby Lantmän

Mitsubishi Electric HÖRBY LANTMÄN, HÖRBY

Mitt i Skåne i Hörby ligger Hörby Lantmän som arbetar inom områden växtodling, spannmål, foder, bygg, butik och energi. Där ligger en av deras två spannmålsanläggningar där de har en stor butik med allt från färg och tapet, skruvar och muttrar och dörrar till trädgårdsredskap, hund och kattmat och hästprylar.

HÖRBY LANTMÄN, HÖRBY 2

Ny ventilationsanläggning

Hörby Lantmännen skulle installera ny ventilationsanläggning och till det behövde de installera bättre värme till butikerna för att spara energi. Anläggningen består av tre lokaler med foderlada, butik och såg.

HÖRBY LANTMÄN, HÖRBY 3

Tre lokaler tre lösningar

Det som valdes till de tre lokalerna var tre olika lösningar. Till den stora foderladan på ca 500 kvadratmeter fanns inget tidigare system och där behövdes en lägre temperatur för produkterna i lokalen och för det valdes en unik DX lösning med två stycken värmepumpskonvektorer WDH.

Vägg i vägg med foderladan ligger butiken med ventilationsburen värme. Där installerades tre stycken utomhusdelar av modellen PUHZ-P250 tillsammans med MELbus Vent5 och ventilationsinterface PAC-IF 013 för att kunna reglera värme genom ventilationsanläggningen.

I den tredje lokalen med sågen är det vattenburen värme och där valdes en luft/vatten värmepump Large Hydrobox med en Zubadan utomhusdel.

HÖRBY LANTMÄN, HÖRBY 4

Resultat

Kunden berättar att de är väldigt nöjda med den nya anläggningen där den beräknade besparingen inklusive byte av ventilationsanläggningen är 360 000kw/år värme, vilket skulle ge en återbetalning på ca tre år.

HÖRBY LANTMÄN, HÖRBY 5

Produkter

Sågen: 1 st. PUHZ-SHW230 Zubadan och 1 st. Large Hydrobox 

Butiken: 3 st. PUHZ-P250, 1 st. PAC-IF 013 & 1 s.t MELbus Vent5 

Foderlada: 1 st. PUHZ-P250 och 2 st. WDH4 värmepumpskonvektor

Om oss

Om ossHållbarhetKarriärPress

Följ oss

FacebookLinkedinInstagramYoutube

Sekretesspolicy | Användarvillkor | Cookies | Hantering av personuppgifter | Webbplatskarta

© Mitsubishi Electric Sweden