Mitsubishi Electric logo


Mer komfort till sommarstuga i skärgården

SOMMARSTUGA, STOCKHOLM

Utanför Stockholm i den norra skärgården ligger denna sommarstuga på ön Stora Saxaren. Stugan är 95 kvadratmeter stor på ett plan. Familjen var trött på att hugga ved och att de inte heller kunde utnyttja stugan hela året och ville därför installera en värmepump.

SOMMARSTUGA, STOCKHOLM_2

Trött på att hugga ved

– Det har alltid varit kallt och rått när vi kommit fram och behövt hugga ved och eldat i kamin för att få upp värmen när vi kommer dit.

Uppvärmningen i stugan var med el-element och eldning i kamin. Då familjen ville kunna använda stugan större delar av året var detta en begränsning som de ville förändra. Men det var inte bara för värmen som de ville installera en värmepump, det var också för kylan. Att även kunna ha det svalt och skönt under varma sommardagar. Varför de valde en värmepump från Mitsubishi Electric var för att de kände till varumärket men kanske främst för möjligheten att kunna styra värmepumpen på distans via wifi.

SOMMARSTUGA, STOCKHOLM_3

Både kyla & värme

Det som installerades var värmepumpen MSZ-FH35 som placerades i vardagsrummet samt tillhörande utomhusdel. Valet att värmepump föll på att det var den kraftigaste som kunde ge både kyla under varma sommardagar men också garanterad drift under kalla vinterdagar.

SOMMARSTUGA, STOCKHOLM_4

Varmt och skönt när de kommer fram

Sedan installationen har det, enligt familjen, inte bara fungerat felfritt utan de har nu också kunnat spendera mera tid i stugan. Genom att de kan slå på värmepumpen via wifi så är den igång när de kommer ut och det kan redan då vara 20 grader varmt.

SOMMARSTUGA, STOCKHOLM_5

Om oss

Om ossHållbarhetKarriärPress

Följ oss

FacebookLinkedinInstagramYoutube

Sekretesspolicy | Användarvillkor | Cookies | Hantering av personuppgifter | Webbplatskarta

© Mitsubishi Electric Sweden