Timmerstuga från 1870 fick kraftfull värme

Mitsubishi Electric TIMMERHUS, NYBRO
Utanför Nybro i de vackra småländska skogarna ligger denna stuga från 1870 med liggande timmer. Husets uppvärmning har bestått av vedeldning i kamin där det krävts mycket arbete för att hålla värmen i huset. Huset är på 80 kvadratmeter där storstugan har ett rum på ca 30 kvadratmeter där de vistas mest och där den ena av två kaminer har stått.

Golvmodell under fönstret

Då husägarna hade tröttnat på att behöva hugga ved och elda för att få upp värme i huset beslöt de sig för att installera en värmepump i storstugan. Dessutom har de sedan tidigare en äldre kamin i storstugan som de nu kan börja använda när de ändå vill elda av ren nöje. De tittade på olika alternativ som lösning och kom fram tillsammans med installatören Acara att en golvmodell skulle passa perfekt då de också har väldigt högt i tak.

Kraftfull med Hyper Heating

Placeringen av värmepumpen blev under fönstret i storstugan och där passade den perfekt. Det som installerades var Mitsubishi Electrics kraftfulla golvmodell MFZ-KJ med Hyper Heating som har garanterad värmeeffekt ner till -25 °C.

Produkten

Husägaren säger: “Det är så varmt nu, att vi inte behöver ha täcke när vi sover”

Läs mer om golvmodellen MFZ-KJ35VE med Hyper Heating

I detta projekt

GOLVMODELL MFZ-KJ

Mitsubishi Electric MFZ-KJ Golvmodell
Läs mer
Mitsubishi Electric MFZ-KJ Golvmodell

Installatör

Acara AB

Läs mer