Mitsubishi Electric logo


Minskat externt värmebehov betyder lägre kostnader

Mitsubishi Electric VASAKRONAN, SUNDBYBERG

Vasakronan äger, förvaltar och utvecklar centralt belägna kontors- och butiksfastigheter i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Malmö och Lund. I många av fastigheterna har de stora kylbehov året runt.

Utnyttja kylbehov för produktion av värme

Fastighetsägaren identifierade att det fanns en betydande del av kylbehov i denna fastighet och många andra som är konstant året om. Utifrån det sökte fastighetsägaren aktivt efter vägar där de kan utnyttja kylbehovet för att producera värme.

VASAKRONAN, SUNDBYBERG 2

Varför valde de oss

Valet föll på Mitsubishi Electrics inverterstyrda värmepump då den kan leverera den effekt som efterfrågas i aktuellt driftfall och ger den flexibilitet som fastigheten kräver. Tack vare den inverterstyrda vätske/vatten värmepumpen kan fastigheten nu erhålla kyla och samtidigt producera värmeenergi till värmesystemet. Innebörden är att värmepumpen kan reglera effekten utifrån aktuella kylbehovet.

VASAKRONAN, SUNDBYBERG 3

Värmepump

En vätske/vatten värmepump CRHV P600 är installerad med kalla sidan kopplad mot fastighetens köldbärare och varma sidan mot fastighetens värmesystem.

Minskat värmebehov från extern leverantör

Under höst, vinter och vår levererar värmepumpen den kyla som fastigheten behöver och samtidigt värme till fastigheten med hög systemverkningsgrad. Värmebehovet via extern värmekälla minskas drastiskt och detta påverkar givetvis kostnaden för inköpt energi på ett påtagligt sätt.

Om oss

Om ossHållbarhetKarriärPress

Följ oss

FacebookLinkedinInstagramYoutube

Sekretesspolicy | Användarvillkor | Cookies | Hantering av personuppgifter | Webbplatskarta

© Mitsubishi Electric Sweden