Mitsubishi Electric logo


Elkostnaderna halverades vid installation av värmepump

VILLA, LOMMA

Mellan Malmö och Lund ligger Lomma och här bor familjen Norén. Det är ett lugnt villaområde där familjen bor i en tegelvilla i ett plan som är utbyggd från 130 till 160 kvm. Det är ett fint hus med en väl omhändertagen trädgård. Pappa Norén berättar om hur huset har fått en tillbyggnad och hur förbrukningen varit väldigt hög och hur han viljat att få kontroll över det.

VILLA, LOMMA_5

Höga kostnader med elpanna

Med för höga elkostnader, mycket på grund av uppvärmning med elpanna, började familjen titta efter andra alternativ. Pappa Norén visar när vi är på plats hur han sparat alla elräkningar och hur årsförbrukning varit runt 20.000 kWh.

VILLA, LOMMA_3

Luft-vattenvärmepumpen passade perfekt

Efter att det gått så långt att elpannan lagt av blev det nu dags för nya tider. Med uppvärmning med golvvärme och radiatorer fann de att en luft/vatten värmepump skulle passa bra. Det föll på Mitsubishi Electrics Ecodantank, som dessutom passade perfekt i ”hålet” i köket. Till den blev det en liten utomhusdel som klarade av behovet.

VILLA, LOMMA_4

Elkostnaderna har halverats

Från att pappa Norén visat sina pärmar med gamla dyra elräkningar tar han fram de senaste räkningarna och säger: 

”Idag blir man glad varje gång elräkningen kommer” 

Det han visar är att sedan två år efter installationen ligger nu förbrukningen på hälften. Han tar fram en räkning som visar en estimerad årsförbrukning på 9.800 kWh inklusive hushållselen. Det betyder att elkostnaden har halverats och det trots utbyggnaden på 30 kvm.

VILLA, LOMMA_2

Om oss

Om ossHållbarhetKarriärPress

Följ oss

FacebookLinkedinInstagramYoutube

Sekretesspolicy | Användarvillkor | Cookies | Hantering av personuppgifter | Webbplatskarta

© Mitsubishi Electric Sweden