Mitsubishi Electric logo


Hurra, vi fyller år – 100 år av innovation och teknik!

me-100-fläktar

Sedan 1921 har Mitsubishi Electric varit ett av Japans mest innovativa teknikföretag. Idag bidrar vår teknik till en bekvämare vardag över hela världen. Visste du till exempel att vi i koncernens 108 bolag jobbar med allt från satelliter och rulltrappor till tågstyrningssystem och värmepumpar?

Det första Mitsubishi-företaget grundades 1870 av en ung japan vid namn Yataro Iwasaki. Verksamheten växte snabbt inom områden som sjöfart, produktion och handel. Mitsubishi hade stora framgångar som rederi, sedan inom gruvdrift, och på 1880-talet utvecklade Mitsubishi bland annat Japans första egenproducerade ångfartyg i stål.

En fläkt första storsäljaren

Mitsubishi Electric grundades 1921 när en fabrik i Kobe i Japan som tillverkade elektriska båtmotorer knoppades av. Idag är vi marknadsledande inom ett antal teknikområden. Vi utvecklar bland annat satelliter, flyg, solceller, industrirobotar, luftkonditioneringssystem, kylskåp, mobil teknik, hemmabio och TV-apparater. Vår första produkt för privatmarknaden var faktiskt en elektrisk fläkt som blev en riktig storsäljare i Japan. 1953 lanserade vi vår första TV och det markerade samtidigt början på vår produktion av förstklassiga ljud- och bildsystem. På 1990-talet tog vi fram världens första kommersiella bilnavigeringssystem med GPS-teknik.

Mitsubishi Electric hero-design-award

Innovativa värmepumpar

I Sverige är Mitsubishi Electric kanske mest kända för våra värmepumpar. Mycket har hänt på teknik- och designfronten sedan de första värmepumparna började bli populära. Nu får du toppdesign, energisnål drift, smart teknik och god komfort – allt i ett. Alla värmepumpar vi säljer i Sverige är speciellt utformade för att klara den svenska vinterkylan. Ett exempel av många på hur vi skräddarsyr produkterna för vår marknad.

Mitsubishi Electric Ecodan miljöbild

Japansk teknik för svenska förhållanden

Med vår smartaste luft-luftvärmepump, Hero, får du det bästa inom japansk teknik. Den har mycket god värmekapacitet, låg ljudnivå och förstklassig design. Med en så kallad 3D I-See-sensor kan Hero bland annat registrera och memorera rummets struktur och var du spenderar tid i rummet. Energin fördelas där du behöver mest, vilket är både bekvämt och energibesparande. För dig som är ute efter en luft-vattenvärmepump heter vår omtyckta storsäljare Ecodan, och när det gäller bergvärme är det populära Geodan som gäller. Japansk och innovativ teknik för svenska förhållanden är ett tryggt köp som ger dig god komfort.

Mitsubishi Electric Ecodan CO2Ny energieffektiv och miljövänlig teknik

En grönare framtid för Mitsubishi Electric – och dig

I 100 år har vi utvecklat teknik som ger människor en bekvämare vardag. Vi har alltid legat steget före när det gäller trender, design och teknik. Det beror till stor del på våra skickliga ingenjörer, men det beror också på att kunder som du ständigt ställer nya krav på kvalitet och komfort. Vi lyssnar på era behov och tillsammans driver vi utvecklingen framåt. Kvalitet är också viktigt för oss även när det gäller klimat och miljö. Mitsubishi Electric strävar efter att bli ett världsledande, grönt företag och vi arbetar aktivt för att skapa en återvinningsbaserad produktion med låga koldioxidutsläpp. Med hjälp av ökade insatser från vår sida ihop med att våra produkter i sig bidrar till mindre miljöpåverkan, kommer vi att nå vårt mål att bidra till ett koldioxidsnålt, cirkulärt samhälle. Vår övergripande hållbarhetsvision för 2050 handlar om att skydda luft, mark och vatten i allt vi gör, för att skapa en bättre framtid för oss alla. Läs mer om våra hållbarhetsmål <a href="https://www.mitsubishielectric.com/en/sustainability/csr/index.html" target="_blank" rel="noopener">här</a> (på engelska). Välkommen att hänga med i Mitsubishi Electrics fortsatta resa de nästkommande 100 åren!

Om oss

Om ossHållbarhetKarriärPress

Följ oss

FacebookLinkedinInstagramYoutube

Sekretesspolicy | Användarvillkor | Cookies | Hantering av personuppgifter | Webbplatskarta

© Mitsubishi Electric Sweden