Mitsubishi Electric logo


Miljövänlig värme till en billig peng med värmepump

Scandinaviskt vardagsrum med skog utanför

Nästan 40 procent av all energi som används i Sverige går till byggnader enligt Världsnaturfonden, WWF. Det betyder att bostäder och offentliga lokaler i Sverige använder lika mycket energi som hela industrisektorn. Det betyder också att genom att se över hur ditt hem värms upp kan du vara med och bidra till att sänka Sveriges koldioxidutsläpp.

Efter klimatmötet i Glasgow har väl alla påmints om att vi måste göra mer för att minska den globala uppvärmningen. Ett bra sätt att börja är genom att energieffektivisera våra hus. Här kommer några tips på vad du kan tänka på för att bidra till att sänka mängden koldioxid som släpps ut i Sverige.

Byt elleverantör

Var och hur el produceras ger olika klimatpåverkan, och i kampen mot klimatförändringarna är varje val vi gör betydelsefullt. Ett steg i rätt riktning kan därför vara att byta elleverantör till en leverantör som har märkningen Bra Miljöval. På <a href="https://www.elpriskollen.se/" target="_blank" rel="noopener">Elpriskollen.se</a> – en oberoende jämförelsesajt för el och elavtal – kan du jämföra elavtal och under ”filter” välja elavtal för olika typer av förnybar el och bra miljöval. Vill du göra din elförbrukning helt utsläppsfri kan du undersöka möjligheten att använda solceller. Den processen har blivit enklare i och med att man inte längre behöver bygglov.

Välj en värmepump med hög årlig värmefaktor (SCOP)

Värmepumpar är miljövänliga i sig, både för värme och kyla, eftersom energin kommer från förnybara källor. Under värmedrift avger värmepumpar upp till fem gånger så mycket energi som de förbrukar. Om du ska köpa en ny värmepump ska du titta på pumpens energimärkning innan du bestämmer dig. Energimärkningens betyg går från energiklass A +++ till D, och säger mycket om värmepumpens prestanda och om hur energisnål den är. Betyget baseras på den teoretiska årsvärmefaktorn (SCOP), och uttrycker hur mycket värmeenergi pumpen levererar i förhållande till hur mycket elenergi den använder under ett år. Ju högre årsvärmefaktor, desto lägre strömförbrukning och elräkningar. Att välja en pump med hög årsvärmefaktor är därför både fördelaktigt för ekonomin och miljövänligt.

Mitsubishi Electric Hero miljöbild svart

Smarta funktioner ger lägre strömförbrukning

Flera av dagens värmepumpar har funktioner och smart teknik som gör vardagen enklare, och elräkningen lägre. Våra premiummodeller inom segmentet luft-luftvärmepumpar, <a href="https://mitsubishielectric.se/produkt/sumo/" target="_blank" rel="noopener">SUMO</a> och <a href="https://mitsubishielectric.se/produkt/hero/" target="_blank" rel="noopener">HERO</a> har till exempel sensorer och funktioner som kan göra allt från att känna av var människor befinner sig i rummet, till att känna av var i rummet det drar lite extra. Givarna kan även känna av när behovet av användning av värmepumpen inte är så stort. De flesta modeller låter dig även fjärrstyra värmepumpen med WiFi. På så sätt kan du hela tiden se till att hålla önskad temperatur samtidigt som du enkelt kan sätta på och stänga av pumpen efter behov. Det gör att du alltid komma hem till ett perfekt tempererat hem eller sommarstuga. <a href="https://mitsubishielectric.se/produkter/all/privat/" target="_blank" rel="noopener"><strong>Här hittar du alla våra värmepumpar</strong></a>

Mitsubishi Electric i-see-sensor

Boka ett hembesök

Vill du installera en värmepump hemma, eller kanske i sommarhuset? Kontakta oss – så kommer vi fram till den bästa lösningen. <a href="https://mitsubishielectric.se/mitsubishi-aterforsaljare/" target="_blank" rel="noopener">Mitsubishi Electrics auktoriserade återförsäljare och installatörer</a> ger dig den expertishjälp du behöver för att hitta rätt modell för dina behov!

Om oss

Om ossHållbarhetKarriärPress

Följ oss

FacebookLinkedinInstagramYoutube

Sekretesspolicy | Användarvillkor | Cookies | Hantering av personuppgifter | Webbplatskarta

© Mitsubishi Electric Sweden