Mitsubishi Electric logo


Så här enkelt blir du av med källarlukt hemma

Källare med tvättmaskiner

Unken och instängd luft hemma är inte helt ovanlig och ofta är det källaren som är boven i dramat. Med lättinstallerade och prisvärda Miniventilation kan du enkelt förbättra ventilationen och helt slippa källarlukten.

Miniventilation är ett ventilationsaggregat med värmeväxlare som är perfekt att monteras i källare. I källare uppstår det ofta instängd luft, fukt, kondens, svamp och mögel.


Med hjälp av en eller flera Miniventilation i huset ersätter frisk utomhusluft den stillastående luften. Vill du bli av med eller minska risken att det uppstår unkna lukter i källare och andra utrymmen är Miniventilation därför ett utmärkt val.


Den patenterade värmeväxlaren i Miniventilation är mer effektiv än många andra på marknaden och återvinner upp till 80 procent av värmen. Med en Miniventilation blir det som att du vädrar, fast med stängda fönster. Tack vare den effektiva värmeväxlaren slipper du elda för kråkorna.

Minska pollen och radon i inomhusmiljön

Radon är ett osynligt och radioaktivt grundämne i gasform. Om du misstänker, eller vet att du har radon i ditt hem, kan en enkel lösning vara att köpa en Miniventilation. Det är en enkel och prisvärd investering som kan lösa problemet.


Vår mest kraftfulla modell; Miniventilation 100, växlar upp till 105 kubikmeter luft per timme (det motsvarar all luft i ett rum på 40 kvadratmeter) – och är ett utmärkt sätt att bekämpa radon i inomhusmiljön.


Damm, smuts och andra luftpartiklar kan också elimineras med Miniventilation. Alla våra modeller kommer med ett grovfilter som fångar det största partiklarna. Om du lider av astma och allergier kan du byta ut det grova filtret mot ett finfilter som mycket effektivt fångar upp pollen från luften, så att partiklarna inte tränger in i hemmet. På så vis ser Miniventilation till att du hela tiden andas in pollenfri och frisk luft.

Pollen och körsbärsblom

Vilken modell passar dig?

Mitsubishi Electric har två olika storlekar på Miniventilation. Vilken modell du ska välja beror på var den ska installeras och storleken på rummet. Miniventilation 100 Med Miniventilation 100 kan du ge ditt inomhusklimat ett rejält lyft. Modellen är den kraftfullaste vi har, och passar perfekt i särskilt utsatta utrymmen som källare. Om du kämpar med instängd inomhusluft, har problem med självdrag, källarlukt, kondens på fönster eller misstänker radon är det denna du ska satsa på. 

Miniventilation 50 Miniventilation 50 är vår tystaste modell. Med en ljudnivå på 15 dB(A) och hela 80 % värmeåtervinning vid 16 kubikmeter i timmen passar den perfekt i sovrummet eller gästrummet i källaren. Miniventilation 50 håller luften fräsch, och ser till att du får en god natts sömn utan störande ljud.    

Du kan installera själv!

Själva installationen av miniventilation är enkel om du är lite händig och kan göras på mindre än två timmar. Om du inte vill installera själv så kan någon av våra auktoriserade återförsäljare hjälpa till. De kan också hjälpa dig att hitta en bra placering för din Miniventilation och ge råd om vilken storlek som passar dina behov bäst. Vill du installera själv så finns här en instruktionsfilm! Förstås medföljer det också noggranna skriftliga instruktioner till din Miniventilation.

Om oss

Om ossHållbarhetKarriärPress

Följ oss

FacebookLinkedinInstagramYoutube

Sekretesspolicy | Användarvillkor | Cookies | Hantering av personuppgifter | Webbplatskarta

© Mitsubishi Electric Sweden