Mitsubishi Electric logo


Tre anledningar att införskaffa Miniventilation

moderno soggiorno con porta finestra aperta sul giardino

Miniventilation från Mitsubishi Electric är det smarta och kostnadseffektiva ventilationsaggregatet som har mängder av fördelar. Här har vi listat tre av dessa.

1. Du får bättre inomhusluft utan att behöva öppna dina fönster

Dålig luft kan leda till koncentrationssvårigheter och trötthet, vilket inte är hälsosamt i längden. Öppna fönster kan förstås hjälpa för stunden men släpper också in en stor mängd kalluft, inte minst under vinterhalvåret. Under sommarmånaderna upplever vi det motsatta, då luften kan vara kvav med höga halter av pollen. Alternativet till öppna fönster, alla dagar på året, stavas Miniventilation från Mitsubishi Electric. Ventilationsaggregatet byter ut stora mängder luft i din bostad varje timme och ser till att den rensas från partiklar utifrån.  

Pollen och körsbärsblom

2. Du kan sänka radonhalten i ditt hem

Visste du att drygt 400 000 svenska bostäder har för hög radonhalt? Radon kan förenklat beskrivas som en osynlig och luktfri radioaktiv gas som uppstår när radium sönderfaller. När radon i sin tur sedan bryts ned skapas så kallade radondöttrar som sedan kan sätta sig i våra lungor när vi andas. Att bli exponerad för höga radonhalter under en längre tid kan i värsta fall leda till cancer och det är därför viktigt att se till så att man har god kvalité på luften i sitt hem. Med Miniventilation från Mitsubishi Electric byter du kontinuerligt ut luften i din bostad och bekämpar det skadliga radonet. Detta samtidigt som du i lugn och ro kan njuta av fräsch luft – hela dagen.

radon_illustration

3. Du kan spara pengar genom att sänka dina elkostnader

Miniventilation fungerar också som en smart värmeväxlare och återvinner upp till 80% av värmen, så att din ventilering blir så ekonomisk som möjligt. Du behöver alltså inte lägga onödiga pengar på att värma upp kall luft som kommer in i din bostad – något som vintertid annars kan kosta tusenlappar. Dessutom drivs den mindre modellen VL-50, som är perfekt för exempelvis sovrummet, på endast 4 W, vilket drar mindre el än vad det gör att ladda en mobiltelefon. Med en Miniventilation får du alltså renare och hälsosammare luft – samtidigt som din plånbok blir gladare!

Är du nyfiken på att lära dig mer om vår Miniventilation? Ta gärna kontakt med någon av våra återförsäljare, för att se vad som är den mest optimala lösningen för dig och din bostad!

VL50_family

Om oss

Om ossHållbarhetKarriärPress

Följ oss

FacebookLinkedinInstagramYoutube

Sekretesspolicy | Användarvillkor | Cookies | Hantering av personuppgifter | Webbplatskarta

© Mitsubishi Electric Sweden