Mitsubishi Electric logo


Miniventilation (VL)

Löser dålig ventilation och förbättrar luftkvaliteten hemma.
VL 50 med dragsnöreVL 50 med fjärrkontrollVL 100

Fördelar med Miniventilation

Enkel installation

Miniventilation kan du enkelt själv installera. Till din hjälp finns både video här nedan och manual.

Förbättrad luftkvalitet

Lukt, mögel, radon, rökning – det är mycket som kan påverka inomhusmiljön och ditt välbefinnande. Miniventilation är ett effektivt och ekonomiskt sätt att förbättra luftkvaliteten.

Låg ljudnivå

Med en väldigt låg ljudnivå hörs inte Miniventilation mer än en viskning eller prasslande löv.

Föräldrar sitter på golvet med bebis.

Dålig ventilation är ett problem i många hem idag

Dålig inomhusluft påverkar vår hälsa. Utöver symtom som huvudvärk och sömnproblem så visar forskning att dåligt inomhusklimat även påverkar minnet, förmågan att dra logiska slutsatser och lösa problem.

Dagens täta hus gör att man måste vädra ofta för att få in frisk luft. Luften som då kommer in är inte bara frisk utan även kall och måste värmas upp. Det kostar många onödiga tusenlappar per år. Även lukt, radon, mögel och röklukt påverkar vårt inomhusklimat.

Men det finns faktiskt ett sätt att spara in de där tusenlapparna och samtidigt vara garanterad frisk och fräsch luft året om. Lösningen stavas Miniventilation från Mitsubishi Electric – det smidiga och prisvärda alternativet till öppna fönster.

Hitta din närmaste återförsäljare

Så fungerar Miniventilation

Miniventilation är ett effektivt och ekonomiskt sätt att förbättra luftkvaliteten. Vädrar du med öppna fönster försvinner värmen ut ur huset, ett rent energislöseri. Miniventilation ger både fräschare inomhusluft och hjälper dig att spara pengar.

Med en temperaturverkningsgrad på upp till hela 80 procent ger Miniventilation en ekonomisk ventilation. Den patenterade värmeväxlaren överför en betydligt större del av energin i frånluften än en traditionell värmeväxlare av plast eller aluminium. Miniventilation passar för mindre lokaler och hemmabruk. Den fungerar utmärkt i radonhus eller till konferensrum där ventilation saknas. Installationen är enkel och aggregatet levereras med anslutningsrör för till- och frånluft samt skyddshuvar.

Problem med radon?

400 000 bostäder i Sverige har för hög radonhalt. Radon finns överallt, i marken, luften, vattnet och även där vi bor. Om du har för hög radonhalt kan Miniventilation vara lösningen för dig.

Gör det själv

Enkel installation - Se filmen på installationen och hur du enkelt kan göra.

Läs mer om Miniventilation i vår kunskapsbank

Miniventilation – alla modeller

Om oss

Om ossHållbarhetKarriärPress

Följ oss

FacebookLinkedinInstagramYoutube

Sekretesspolicy | Användarvillkor | Cookies | Hantering av personuppgifter | Webbplatskarta

© Mitsubishi Electric Sweden