Mitsubishi Electric logo


Idrott för alla

Vi är stolt sponsor till Special Olympics Sverige

Ge tillbaka – en hörnsten i vårt företagande

Mitsubishi Electric Groups företag runtom i världen utvecklar och deltar i flera filantropiska aktiviteter för att ge tillbaka och främja en hållbar social utveckling i samhället. Här i Sverige har vi bland annat valt att bli officiell sponsor av Special Olympics verksamhet.

Det finns ungefär 100 000 personer med en intellektuell funktionsnedsättning i Sverige, men bara var tionde är aktiv i idrottsförening. För personer med intellektuell funktionsnedsättning kan svårigheter med att hitta en meningsfull fritid leda till ensamhet, passivitet och depression. Det vill Special Olympics ändra på genom att ge fler barn och unga möjlighet att idrotta och ha en meningsfull fritid.

Som mycket stolt officiell sponsor bidrar vi till att Special Olympics Sverige kan fortsätta arbetet med att få fler personer med intellektuell funktionsnedsättning i rörelse.

Special Olympics Sveriges hemsida

Special Olympics Games i Östersund 1-3 mars

Special Olympics Games är Sveriges största idrottsevenemang för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Evenemanget arrangeras vartannat år och växlar mellan sommar- och vinterspel. I Östersund 2024 hålls vinterspel och på programmet står tävlingar i innebandy, längdskidåkning och alpin utförsåkning. Dessutom blir det invigningsceremoni, aktiviteter för hela familjen och mycket mer!

Spelen är även officiell uttagningstävling till Special Olympics World Games i Turin 2025.

Vi är på plats i Östersund med ett tiotal volontärer från företaget och vi ser alla fram emot att hjälpa till och heja fram idrottarna!

Special Olympics Games i Malmö 2022

”Utan idrott hade det gått riktigt snett.”

Ja, så säger Mike Malmer från Västerås i den här intervjun från 2020. Mike Malmer är ambassadör för Special Olympics och har genom åren tagit medaljer  judo, jiu-jitsu och brasiliansk jiu-jitsu. Senast i november 2022 tog Mike två VM-guld i jiu-jitsu och brasilansk jiu-jitsu. Han tävlade även i Special Olympics i Abu Dhabi 2019 då han lyckades ta hem guldmedaljen i judo.

För sitt engagemang, sin entusiasm och kärlek för att hjälpa alla som tränar med honom, kammade han också hem Årets prestation inom Special Olympics under Parasportgalan två år i rad, 2022 och 2023.

Se intervjun så förstår du varför Special Olympics ligger oss så varmt om hjärtat!

Akihiro Kambara, vd Mitsubishi Electric Europe B.V. Scandinavia:

”Att vara en del av Special Olympics-familjen är ett beslut vi inte ångrar. Detta samarbete ger mer värme och engagemang än något tidigare sponsorskap och vi känner verkligen att vi är med och gör skillnad. Vi får vara med och ge barn och unga med intellektuella funktionsnedsättningar chansen till idrott och rörelse – och därmed ett hälsosammare liv. En otroligt viktig uppgift.”

Anki Ridhagen, Teamleader Customer Service Mitsubishi Electric:

”Att få vara volontär och bidra med uppmuntran, hjälp och hejarop under tävlingarna är ett minne för livet faktiskt. Jag ser med vilken stolthet och glädje de tävlanden tar sig an sina olika idrotter, hur mycket det ger dem. Och det bästa är att alla med en intellektuell funktionsnedsättning kan vara med. Jag vill definitivt vara med och hjälpa till fler gånger!”

Special Olympics Games

Vilken upplevelse att vara på plats när 7 000 idrottare från 170 länder tävlade i Berlin sommaren 2023. Stort grattis till alla idrottare, vilken insats!

Historia

Allt började med tre leasede ångfartyg...

Läs mer

Karriär

Spela en roll i omställningen till ett fossilfritt samhälle!

Läs mer

Hållbarhet - miljö

Vi hjälper våra kunder att sänka sin klimatpåverkan.

Läs mer

Social hållbarhet

Ett hållbart samhälle genom teknisk innovation.

Läs mer

Om oss

Om ossHållbarhetKarriärPress

Följ oss

FacebookLinkedinInstagramYoutube

Sekretesspolicy | Användarvillkor | Cookies | Hantering av personuppgifter | Webbplatskarta

© Mitsubishi Electric Sweden