Mitsubishi Electric logo


Behovet av smarta kyllösningar är viktiga

PULS & TRÄNING, NACKA 4

Just nu märker vi på Melpro att behovet av smarta och effektiva kyllösningar är väldigt stort. Vi får just nu många frågor både från beställare och konsulter på relevanta lösningar. Vi vet att värmen kommer varje vår, men ändå verkar det som många är oförberedda inför detta faktum. Här är det viktigt att kunna samarbeta för att kunna erbjuda rätt lösning till fastighetens behov.

Alla sorters klimatutmaningar

Vi på Mitsubishi Electric har en lång erfarenhet av att lösa specifika klimatutmaningar tillsammans med våra kunder. Gäller det kyla till serverrummet? Eller kanske ett ac-system till träningslokalen? Det finns lösningar för alla sorters utmaningar gällande inneklimat. Se gärna vårat referensbibliotek över projekt.

I vår produktportfölj så ryms allt ifrån den lilla split-enheten till de större VRF-systemen och de riktigt stora vätskekylaggregaten. Vår dedikerade personal finns tillgängliga i varje steg av ett projekt. Allt ifrån nybyggnationer till ombyggnad av befintliga anläggningar, inget är främmande för oss.

Mitsubishi Electric Ventilationsinterface PAC-IF013B-E

Integrera ett kylsystem i ett befintligt ventilationssystem

En väldigt populär lösning när kylbehovet är stort, är ventilationsinterface PAC IF-013. Detta är ett otroligt enkelt sätt att integrera ett kylsystem i ett befintligt ventilationssystem. På detta sätt så har du full kontroll att kunna styra kylmaskinen via en befintlig ventilationsstyrning. Med denna typ av kontroll så har vi möjligheten att kunna varvtalsreglera utomhusdelens kompressor utifrån den externa styrningen med fullständig precision. Detta är något som vi anser oss vara unika med.

PUMY-Systemlösning

Självreglerande inomhusdelar på ett och samma system

När luftmängderna är begränsade och kylbehovet är stort så är City Multi (VRF) en optimal lösning. Med denna typ av system så kan man ansluta ett stort antal självreglerande innedelar på ett och samma system. Detta betyder att varje innedel fungerar som en separat klimatzon trots att dessa betjänas av en och samma kylmaskin/värmepump. Med denna typ av system så finns också en möjlighet att återvinna den värmeenergi som bortförs via innedelarna, som går i kyldrift. Detta medför en oslagbar energieffektivitet när både kyl- och värmebehov föreligger. Ett bra exempel på detta är en träningslokal där varmvatten produceras ”gratis” via den bortförda värmeenergin ifrån ac-enheterna. Se referens SCA-Sundsvall.

Chiller-Large

När ett stort utrymme behöver kylas

En annan populär och prisvärd lösning är våra PAC-system (Splitsystem). Med dessa så kan du sprida ut kyleffekten via en, eller upp till fyra innedelar. Den här lösningen är optimal när ett stort utrymme behöver kylas, till exempel en bensinstation/butik/gym. Se referens Puls & Träning.

Om utmaningen ligger i att kunna kyla via ett vätskeburet system så har vi självklart också en hel line-up med kylmaskiner/värmepumpar för vattenburna system. Våran reversibla Chiller, EAHV, är ett väldigt flexibel vätskekylaggregat som även kan användas som värmepump. EAHV kan byggas i moduler från 90kW upp till 540kW nominell kyleffekt. Large hydrobox är ett annat bra exempel om man vill ha möjligheten att kyla på sommaren och värme på vintern. Large Hydrobox är en splitlösning för de mindre kommersiella fastigheterna där både ett kyl- och värmebehov finns.(Sätt in bild på EAHV och/eller LHB)

Det är givetvis inte lätt att hålla reda på de olika produkter och lösningar som finns för kyla och värme. Därför finns vi till Er hjälp. Ta för vana att bolla idéer med oss då vi tillsammans kan hitta det perfekta systemet för er kund.

Läs mer om MELPRO

Läs mer om våra produkter

Kontakta oss

Om oss

Om ossHållbarhetKarriärPress

Följ oss

FacebookLinkedinInstagramYoutube

Sekretesspolicy | Användarvillkor | Cookies | Hantering av personuppgifter | Webbplatskarta

© Mitsubishi Electric Sweden