Mitsubishi Electric logo


Energieffektiva lösningar för komfort, process och IT

Vi har utvecklat kyl- och värmeprodukter för företagsmarknaden i över 100 år.
Till produkter

Global erfarenhet, lokal kännedom

Vår globala närvaro kombinerat med den lokala kunskapen och expertisen gör att du som kund får skräddarsydda systemförslag där vi kan följa med från uppstart till service och underhåll.

Som tillverkare har vi den bästa kunskapen om våra produkter. Samtidigt kan vi med lokala återförsäljare säkerställa enkel installation och bästa möjliga uppföljning. Vi har även stor kapacitet med god tillgång på reservdelar. På så sätt är du garanterad en lönsam och effektiv produkt med lång livslängd.

Har du ett projekt där vi kan hjälpa till?

Våra produktområden

Luft-luftvärmepumpar/kylaggregat

Vi erbjuder idag ett brett och modernt utbud av anpassningsbara aggregat inom luft-luft. Med en anläggning från Mitsubishi Electric får du kraftfull uppvärmning och/eller kylning som garanterar optimal komfort ­med låg miljöpåverkan samtidigt som energikostnaderna minimeras.

Våra system är utrustade med avancerade funktioner och smart styrteknik för enkel hantering och exakt övervakning av klimatet i din anläggning. Som vanligt håller allt Mitsubishi Electric-kvalitet, vilket är lika med lång livslängd och stabil drift.

 

Luft-vattenvärmepumpar

Hos oss hittar du luft-vattenaggregat som är utformade för att vara tysta i drift och ändå ge hög prestanda i avancerade systemlösningar. Precis som resten av vårt sortiment är produkter inom den här kategorin ett miljövänligt och kostnadseffektivt alternativ för kommersiella fastigheter. 

Vätska-vattenvärmepumpar

Vi erbjuder ett brett utbud av vätska-vattenaggregat för olika applikationer. Våra aggregat är designade för att leverera lika pålitligt som effektivt vid kylning och uppvärmning.

Med hög prestanda och noggrant utvalda komponenter kan våra aggregat hantera olika temperaturer och flöden. Vi har både inomhus- och utomhusplacerade modeller för att passa olika behov och utrymmen. Flexibilitet är bara förnamnet.

Kylaggregat för kyl och frys

Morgondagens kyl- och frysagreggat finns redan här. Hos oss hittar du miljövänliga Ecov-serien med CO2 (koldioxid) som köldmedium. Ecov uppfyller alla krav i F-gasförordningen. Låga startströmmar, pålitlig drift, energibesparande inverterteknik och värmeåtervinning är några av alla fördelar som nöjda slutkunder lyfter fram.

Utbildning Fastighetsanläggningar

Vätskekylaggregat

Med varumärkena RC och Climaveneta är vi en av de ledande leverantörerna för produkter till komfort-, process- och IT-kylning i Sverige. Våra vätskekylaggregat går att få med en imponerande bredd på effektområde, från 5 kW till 4 megawatt. Det säger något om hur många användningsområden de kan appliceras inom. Stora som små projekt.

Vi är stolta leverantörer av komfortsystem med vätskeskylaggregat till bland annat kontor, sjukhus, datahallar, köpcentrum och industrier som pappersbruk och bilindustri.

Serverrum.

Teknikkyla – IT/Datakylaggregat

Att skapa en jämn temperaturprofil är särskilt viktigt i datahallar och serverrum för att skydda känsliga komponenter och förbättra både prestanda och livslängd i IT-system.

Våra aggregats välkända och nära oöverträffade driftsäkerhet kommer här verkligen till sin rätt. Utrymmessnåla lösningar och hög energieffektivitet är två andra saker som vi tror du kommer att uppskatta när du väljer IT-kyla från oss.

Arkitektur, byggnader i stål och glas utifrån, kväll.

Kylmedelkylare

Med nära 3 000 olika varianter att välja på kan vi skräddarsy valet av kylmedelkylare efter de specifika kraven i ditt projekt. Våra kylmedelkylare kan med andra ord levereras i oräkneliga utföranden och inkluderar kompletta styrningsfunktioner. Allt för att säkerställa effektivitet, tillförlitlighet och minska miljöpåverkan.

Kylmedekylare ingår ofta i komplexa system och därför tror vi att du vill kunna lita på att leverantören har räknat rätt. Hos oss blir det rätt. Våra medarbetare har mångårig erfarenhet av göra den här typen av beräkningar.

Fläktkonvektorer

Vi säljer några av marknadens mest energieffektiva fläktkonvektorer. Det gör att du kan spara upp till dubbelt så mycket energi jämfört med traditionella fläktkonvektorer. Perfekt för kontor, hotell och andra typer av fastigheter där ett energieffektivt system och ett behagligt inomhusklimat är högsta prio. Välj och vraka i vårt breda sortiment. Vi vågar påstå att det finns en fläktkonvektor för alla behov.

Arkitektur exetriör, höghus i glas och stål.

Bufferttankar

Bufferttankar är kanske en av de mest betydelsefulla komponenterna i ett vätskeburet kyl- eller värmesystem, eftersom de bidrar till att upprätthålla en god systemvolym. För att säkerställa en jämnare drift av våra maskiner rekommenderar vi därför ofta att systemvolymen ökas med hjälp av just bufferttankar.

Vi erbjuder tankar i storlekar från 100 liter upp till 10 000 liter, både för kyla och värme. Dessutom är våra bufferttankar färdigisolerade, vilket underlättar installationen och optimerar prestandan.

Om oss

Om ossHållbarhetKarriärPress

Följ oss

FacebookLinkedinInstagramYoutube

Sekretesspolicy | Användarvillkor | Cookies | Hantering av personuppgifter | Webbplatskarta

© Mitsubishi Electric Sweden