Midvinternattens köld är hård

När kylan börjar ta ett fast grepp om Sverige så behöver vi miljövänliga, energieffektiva och driftsäkra värmekällor. Mitsubishi Electrics produktsortiment innefattar värmepumpar som är speciellt utvecklade för just vårt kalla klimat. Oavsett om du söker en vätskeburen eller luftburen lösning så finns det ett mängd olika produkter som passar just ditt behov.

Luft-vattenvärmepumpar

Mitsubishi Electrics luft-vattenvärmepumpar finns i en mängd olika utföranden för att passa alla möjliga applikationer. Om behovet av en hög vattentemperatur är stort så vill vi uppmärksamma QAHV P560. QAHV är Mitsubishi Electrics CO2-maskin som kan leverera 90 graders vattentemperatur vid -25 graders utetemperatur. Denna produkt är anpassad för applikationer där varmvattenvattenbehovet är stort som i t.e.x. badhus, tvätthallar och sjukhus.

En annan högtemperaturs luft/vatten-värmepump är Mitsubishi Electrics CAHV-P500. CAHV är en flexibel värmepump som kan leverera värme ner till -30 graders utetemperatur. Vid -10 så kan CAHV leverera 70 graders framledningstemperatur.

Med LARGE HYDROBOX erbjuder Mitsubishi Electrics en mycket flexibel lösning. Large Hydrobox är en utmärkt produkt om man söker en ”paketlösning”med de väsentliga komponenterna inbyggda i själva innemodulen. Large Hydrobox kan även leverera kyla på sommaren.

Vätska-Vattenvärmepump

Om man vill använda en annan värmekälla än utomhusluften så vill vi uppmärksamma Mitsubishi Electrics vätska-vattenvärmepump CRHV P600.

CRHV-P600 är en unik värmepump som kan leverera värme till både ”vanliga” fastighetsapplikationer som t.ex. bergvärme, men även i mer avancerade system som frånluftsystem med varierade frånluftsflöden, fastigheter med behov av kyla och värme simultant, processåtervinning och mycket annat. Tack vare inverterteknik och kapacitetsstyrning kan den leverera värme i mycket komplexa lösningar.

Luftburna/DX-lösningar

Mitsubishi Electric har också en rad av produkter för luftburna/DX-lösningar. Vad vi menar med DX är att det är köldmedium mellan värmekälla (förångare) och värmeavgivare (kondensor) ofta en innedel. Vi har allt ifrån den småvägghängda innedelar till stora ventilationsapplikationer. En ny produkt som vi är väldigt stolta över är Aerotempern som vi kallar WDH. WDH är en konvektor av dx-typ. WDH är till utseendet lik en klassisk aerotemper och passar väldigt bra till smutsiga lokaler som lagerlokaler, verkstäder, tvätthallar etc. WDH är i princip underhållsfri eftersom att inga filter behövs rengöras. WDH är väldigt flexibel tack vare att en rad olika utomhusdelar kan anslutas tillsammans med en rad olika variationer av WDH-enheter. Det finns också en möjlighet att använda externa konvektorer tillsammans med Mitsubishi Electrics interface PAC-IF-EP.

Vid dimensionering av värmesystem så är det väldigt viktigt att man klarar av att leverera en hög värmeeffekt vid låga utetemperaturer. Mitsubishi Electrics egenutvecklade Zubadanteknik gör det möjligt till konstant bibehållen värmeeffekt ner till -15°C.

Läs mer om MELPRO

Läs mer om våra produkter