Mitsubishi Electric logo


God komfort även under vinterhalvåret

När kylan börjar ta ett fast grepp om Sverige så behöver vi miljövänliga, energieffektiva och driftsäkra värmekällor som ger god komfort. Mitsubishi Electrics produktsortiment innefattar värmepumpar speciellt utvecklade för vårt kalla klimat. Oavsett om du söker en vätskeburen eller luftburen lösning finns ett stort urval av olika produkter som passar just dina behov.

Luft-vattenvärmepumpar

Mitsubishi Electrics luft-vattenvärmepumpar finns i en mängd olika utföranden för olika typer av systemlösningar anpassade efter byggnadens behov. Om behovet av en hög vattentemperatur är stort så vill vi uppmärksamma QAHV-N560. QAHV är Mitsubishi Electrics CO2-maskin som kan leverera 90°C vattentemperatur vid -25°C utetemperatur. Denna produkt är anpassad för installationer där varmvattenbehovet är stort som i t.ex. industri, badhus, tvätthallar och sjukhus. Värmeeffekt upp till 56 kW per maskin.

En annan högtemperaturs luft/vatten-värmepump är Mitsubishi Electric CAHV-P500. CAHV är en flexibel värmepump som kan leverera värme ner till -30°C utetemperatur. Vid -10°C så kan en eller flera CAHV leverera 70°C framledningstemperatur. Värmeeffekt upp till 63 kW per maskin.

Med Large Hydrobox erbjuder Mitsubishi Electric en mycket flexibel lösning. Large Hydrobox är en utmärkt produkt om du söker en paketlösning med de väsentliga komponenterna för att leverera både värme och varmvatten inbyggda i inomhusdelen. Large Hydrobox kan även leverera kyla på sommaren. Värmeeffekt upp till 28 kW per maskin. Vi har även mindre luft-vattenvärmepumpar som kan användas i liknande systemlösningar.

Vätska-Vattenvärmepump

Om du vill använda en annan värmekälla än utomhusluften ska du välja vår vätska-vattenvärmepump CRHV P600. CRHV-P600 är en unik värmepump som levererar värme i både ”vanliga” fastighetsinstallationer som t.ex. bergvärme, men även i mer avancerade system som frånluftsystem med varierande frånluftsflöden, t. ex. fastigheter med behov av kyla och värme simultant, processåtervinning och mycket annat. Tack vare inverterteknik och kapacitetsstyrning kan den leverera värme i mycket komplexa lösningar. Värmeeffekt på 60 kW per maskin nominellt.

Smart styrenhet

Vi har tagit fram MELbus Heating för att du, på ett fördelaktigt sätt, ska kunna styra CAHV-P500, flera Large Hydrobox och CRHV-P600 i en fastighetslösning. Läs mer om hur MELbus Heating fungerar här.

Luftburna/DX-lösningar

Mitsubishi Electric har dessutom en rad produkter för luftburna/DX-lösningar. DX betyder att det är köldmedium mellan värmekälla (förångare) och värmeavgivare (kondensor), ofta förekommande i en innedel. Vi har allt ifrån små vägghängda innedelar till stora ventilationsinstallationer. En ny produkt som vi är väldigt stolta över är Aerotempern som vi kallar WDH. WDH är en konvektor av DX-typ. WDH är till utseendet lik en klassisk aerotemper och passar utmärkt till smutsiga lokaler som lagerlokaler, verkstäder, tvätthallar etc. WDH är i princip underhållsfri eftersom att inga filter behövs rengöras. WDH är mycket flexibel tack vare möjligheten att ansluta en rad olika utomhusdelar tillsammans med flera olika variationer av WDH-enheter. WDH finns även i rostfritt utförande. Vi har även en takhängd variant vi kallar IDH. Det finns också en möjlighet att använda externa konvektorer tillsammans med Mitsubishi Electrics interface PAC-IF-EP.


Alla våra luft-vattenvärmepumpar har två elektroniskt styrda expansionsventiler som säkerställer drift till låga utomhustemperaturer. Maskiner med vår patenterade Zubadanteknik har tre expansionsventiler. Den tredje ventilen gör för värmepumpen vad en turbo gör för en bilmotor. Den ökar effekten när du behöver den som mest.


Den revolutionerande Zubadantekniken ger dig en bibehållen värmeeffekt ner till -15°C utomhustemperatur och en garanterad värmedrift ner till -25°C.

Verktyg

Förutom att vi gärna hjälper dig personligen, får du inte missa våra verktyg som du kan använda om du loggar in på vår hemsida:

  • MELcalc: beräkningsprogram för våra vätske-vatten, luft-vatten och luft-luft-systemlösningar.
  • MELdesign: verktyget som hjälper dig att sätta in våra kommersiella vätske-vatten och luft-vattenvärmepumpar i sitt sammanhang.
  • MEP content: här hittar du BIM-filer för våra produkter.

Kontakta oss

Om oss

Om ossHållbarhetKarriärPress

Följ oss

FacebookLinkedinInstagramYoutube

Sekretesspolicy | Användarvillkor | Cookies | Hantering av personuppgifter | Webbplatskarta

© Mitsubishi Electric Sweden