Mitsubishi Electric logo


Lättare för dig att välja rätt för miljön

Mitsubishi Electric Eco Changes

Inom Mitsubishi Electric-koncernen arbetar vi med allt från rymdteknik till värmepumpar. Att bidra till en bättre miljö och de globala hållbarhetsmålen är ett prioriterat område inom hela koncernen. Men hur gör man bra miljöval egentligen? Enligt vår filosofi gäller det att titta på helheten och livscykel när man väljer produkter till ett system.

2010 startade vi globalt ett stort miljöinitiativ som kallas Eco Changes. Eco Changes handlar om miljöledning och hur vi som företag kan bidra till en bättre miljö på olika vis. Vill du snabbt uppdatera dig om de stora dragen i vårt miljöarbete så börja med att läsa vår miljövision 2050 som du hittar här på engelska.

Hållbarhet ligger i vårt DNA

5 exempel på hur vi bidrar till en bättre miljö

1. Vi erbjuder produkter inom luft-luft, luft-vatten och vätska-vatten som till sin natur bygger på en icke-fossil och miljövänlig teknik. Vi har också valt att vara transparenta med hur våra produkter står sig genom att registrera dem i SundaHus Miljödata.

2. Vi utvecklar ständigt våra produkter för att minimera miljöpåverkan, till exempel genom miljövänligare köldmedium. Idag kan vi erbjuda kraftfulla lösningar för kommersiella projekt med exempelvis R32 och CO2 som köldmedium.

3. De flesta av våra kontor i Europa är miljöcertifierade enligt ISO 14001. Likaså är i princip alla fabriker certifierade enligt samma standard.

4. Vi tillämpar ett brett miljötänk från produkt till slutanvändare där målet är att minimera utsläppen för att värma eller kyla en byggnad.

5. Med våra effektiva beräkningssystem får du ett underlag över hur din systemlösning presterar miljömässigt exempelvis genom tillförd och avgiven energi.

Frågor som rör miljövänliga lösningar? Vi hjälper dig gärna!

Hos oss och våra återförsäljare får du hjälp att hitta systemlösningar till ditt projekt som har lägsta möjliga påverkan på miljö. Samtidigt lägger vi stort fokus på att du ska få en god lönsamhet och avkastning på din investering ihop med en god prestanda.

Energi, miljö och komfort måste samverka så att balansen inte rubbas. Vi tittar därför inte bara på prestandan för enstaka produkter, utan även hur hela systemet är uppbyggt och hur produkterna är tänkta att användas.

Ur miljösynpunkt är det minst lika viktigt att välja en energieffektiv kyl/värmepump integrerad i en genomtänkt systemlösning som att använda ett köldmedium med låg miljöpåverkan.

Med våra beräkningsverktyg får du förslag på effektiva och hållbara systemlösningar. Det gäller att inte stirra sig blind på enstaka prestandasiffror, utan att titta på hur hela systemlösningen kommer att prestera över tid i ett livscykelperspektiv.

Boka ett möte med våra fastighetsexperter så går vi igenom olika systemlösningar utifrån våra produkter. Vi hjälper dig att välja en energieffektiv och miljövänlig systemlösning som är anpassad efter era projektspecifika förutsättningar.

Viktiga fundament i all fastighetsdrift

Komfort

Rätt temperatur tryggar produktiviteten, ger nöjda kunder och bättre hälsa.

Läs mer om komfort

Energi

Samverkan av olika system och energilaster ger en minskad energianvändning.

Läs mer om energi

Miljö

Genom välbeprövad teknik och smarta tekniklösningar byggs system som är skonsamma för miljön.

Kontakta oss

Om oss

Om ossHållbarhetKarriärPress

Följ oss

FacebookLinkedinInstagramYoutube

Sekretesspolicy | Användarvillkor | Cookies | Hantering av personuppgifter | Webbplatskarta

© Mitsubishi Electric Sweden