Mitsubishi Electric logo


7 anledningar till att din inomhusluft behöver en Miniventilation

Mitsubishi Electric Miniventilation miljöbild

Frisk luft in, dålig luft ut. Med ett ventilationsaggregat som Miniventilation får du enkelt ett bättre inomhusklimat på ett energisnålt sätt. En Miniventilation är prisvärd, har låg ljudnivå och om du är händig kan du dessutom installera den själv. Här får du veta mer om vad en Miniventilation kan göra för inomhusluften i ditt hus.

Har du besvär hemma av stillastående och kvav luft, källarlukt, pollenallergi, kondens på fönster, radon, insekter eller buller utifrån? Då kan en <a href="https://mitsubishielectric.se/miniventilation/">Miniventilation</a> ge inomhusklimatet en rejäl skjuts i positiv riktning. Med en Miniventilationen vädrar du med stängda fönster och får en ren, filtrerad luft till rummet samtidigt som 85 procent av värmen återvinns.

1. Frisk inomhusluft i barnrum, sovrum eller kontor

Om du installerar en Miniventilation i sovrummet slipper du sova med fönstret öppet på natten. På så sätt får du renare inomhusluft helt utan buller, drag och föroreningar. Och du kan vakna mer utvilad. Förstör inomhusluften koncentrationen och arbetslusten? Med en Miniventilation på hemmakontoret behöver du inte bli tung i huvudet på grund av kvav och dålig luft.

miniventilation-50

2. Bullerfritt inomhusklimat

Vår Miniventilation har en inbyggd ljudisolering som minskar buller från utsidan, exempelvis trafikbuller, som annars skulle tränga in genom ventilationsluckan. Ventilationsaggregaten själva är också väldigt tysta i drift. Vår minsta modell, VL50, är ​​nästan ljudlös vid låga fläkthastigheter med en ljudnivå på endast 15 dB (A). Detta gör den perfekt för barnrum, sovrum och kontor. Vår mest kraftfulla modell, VL100, passar bra för fritidshus, garage och källare. Vid den lägsta fläkthastigheten har den fortfarande en väldigt låg ljudnivå på endast 25db (A).

3. Renare inomhusluft för allergiker

Miniventilation är också en bra lösning om du vill minska spridningen av pollen i hemmet. I Miniventilation sitter ett grovfilter som effektivt tar bort damm, smuts och föroreningar från luften. Om du har mycket besvär av pollenallergi rekommenderar vi att du byter ut grovfiltret med ett finfilter/pollenfilter så kommer du att må bättre inomhus. Din återförsäljare kan hjälpa dig med att hitta rätt filter.

Så fungerar det

4. Frisk inomhusluft med värmeåtervinning

Miniventilation tillför ny luft samtidigt som den gör sig av med den gamla, kvava luften. Med upp till 85 procents värmeåtervinning blir värmeförlusten minimal. Vid lägsta fläkthastighet har vår modell VL50 en strömförbrukning på endast 4,5 W, vilket gör den billigare att använda än att ladda en mobiltelefon. <a href="https://mitsubishielectric.se/miniventilation/">Miniventilationen</a> ventilerar effektivt och energisnålt jämfört med ett öppet fönster där värmeförlusten är enorm, särskilt på hösten och vintern.

5. Balanserad ventilation i täta hem

Ökat fokus på isolering och efterisolering har gjort våra hem tätare. Vi har täta fönster, lister och tak. Bra isolering är positivt för plånboken och miljön, men om ventilationen inte är bra ökar risken för kondens och mögel. En Miniventilation ger dig ökad ventilation i bostaden, samtidigt som gammal luft transporteras ut.

extrabild_1_BORÅS, RADON

6. Sänker radonhalten

Miniventilation minskar effektivt radon och andra skadliga partiklar i inomhusmiljön. Våra modeller hanterar mellan 16 och 105 kubikmeter luft per timme. Den största VL100-modellen ersätter så mycket som 105 kubikmeter luft per timme vid hög fläkthastighet och 60 kubikmeter luft per timme vid låg fläkthastighet.


Om du har en fuktig källare eller en för <a href="https://mitsubishielectric.se/radon/">hög radonhalt</a> kan VL100 ge dig ett betydligt bättre inomhusklimat. Källarlukten blir värre av mögel, fukt och sporer, och en Miniventilation kan hjälpa till att minska antalet skadliga partiklar i luften vilket tar bort ovälkommen lukt. Om du vill sanera radon så rekommenderar vi alltid att du pratar med en expert så att du kan få hjälp med placeringen av din Miniventilation.

Gör det själv

7. Enkel installation

Mitsubishi Electric har två olika modeller på Miniventilation som sagt, VL50 och VL100. Vilken modell du behöver beror på hur stor yta du vill ha ventilerad. Båda kan installeras på mindre än två timmar om du är händig och van att göra reparationer i huset själv. Annars kan du anlita en hantverkare eller en av våra auktoriserade återförsäljare för själva installationen. Vill du ha hjälp med att ta reda på var du ska placera Miniventilationen och vilken modell du ska välja? <a href="https://mitsubishielectric.se/mitsubishi-aterforsaljare/">Kontakta din lokala återförsäljare.</a>

Om oss

Om ossHållbarhetKarriärPress

Följ oss

FacebookLinkedinInstagramYoutube

Sekretesspolicy | Användarvillkor | Cookies | Hantering av personuppgifter | Webbplatskarta

© Mitsubishi Electric Sweden