Mitsubishi Electric logo


Var hittar jag pris på Mitsubishi Electrics produkter?

Naturligtvis vill du veta vad en värmepump (eller annan produkt) från Mitsubishi Electric skulle kosta, men som du kanske har märkt finns det inte några priser på vår webbplats. Så varför publicerar vi inte uppgifter om pris rakt av bara? Här kommer förklaringen. Eller förklaringarna rättare sagt.

Det finns två anledningar till att vi inte publicerar priser för våra produkter på webben.

Den ena är att vi själva inte säljer de produkter vi tillverkar direkt till kunden. Istället har vi ett stort nätverk av återförsäljare och installatörer över hela landet som sätter sina priser själva. De är inte skyldiga att följa rekommenderade priser från oss för att det måste råda fri konkurrens på marknaden. Det här regleras av Konkurrensverket vars riktlinjer vi så klart är noga med att följa.  

Dessutom är det så att i värmepumpsbranschen fluktuerar priserna snabbare än i andra branscher, så priserna kan ändras en hel del över tid.

Pris påverkas av flera faktorer

Den andra anledningen är att våra produkter säljs med installation. Därför ska du vända dig till en av våra duktiga återförsäljare så att de kan göra en genomgång ihop med dig för att kunna sätta ett pris som inkluderar installation. Många av våra återförsäljare vill – i mån av tid – gärna komma ut på besök hemma hos dig och se förutsättningarna innan de skapar en offert.

Så vad är det för faktorer som påverkar priset? Låt oss ta en installation av en Mitsubishi Electric luft-luftvärmepump som exempel! Sådant som spelar roll för priset är exempelvis:

  • Placering av inomhusdel respektive utomhusdel: Vägg i vägg eller kommer utedelen att vara 15 meter bort?
  • Byggnadens konstruktion: Har huset tjocka betongväggar som påverkar kostnad för rördragning och arbetstidsåtgång?
  • Vilken storlek på produkt: Hur kraftfull luft-luftvärmepump behövs i förhållande till boytan och dina behov?
  • Installationskomplexitet: Är installationen komplicerad eller okomplicerad? Det påverkar tidsåtgången.
  • Eltekniska förutsättningar: Finns det el i förhållande till där värmepumpen ska placeras? Finns det säkerhetsbrytare och räcker säkringarna till?

Ja, som du ser finns det en mängd parametrar som påverkar vad totalpriset blir!

Kontakta en återförsäljare för pris

Det är viktigt att du ska få en så korrekt prisbild som möjligt. Och det får du genom att kontakta din närmaste återförsäljare! Behövs det ett hembesök för att kunna lämna offert är det kostnadsfritt. Då kommer återförsäljaren ut till dig och lyssnar på dina önskemål samt tar reda på husets förutsättningar.

Oavsett om det blir ett hembesök eller ej, kan det vara bra att veta att det i offerten ingår en noggrann energiberäkning som bland annat visar hur mycket energi du förväntas kunna spara.

Våra återförsäljare finns över hela Sverige och är noga utvalda samt utbildade av oss för att kunna ge dig bra service och en installation som du blir nöjd med. Här kan du leta upp din närmaste återförsäljare/installatör!

Mer läsning

Om oss

Om ossHållbarhetKarriärPress

Följ oss

FacebookLinkedinInstagramYoutube

Sekretesspolicy | Användarvillkor | Cookies | Hantering av personuppgifter | Webbplatskarta

© Mitsubishi Electric Sweden