Mitsubishi Electric logo


Luftkonditionering villa

Vad passar dig bäst? En AC eller en luftvärmepump?

ProdukterOffertförfrågan

Populära produkter luftkonditionering

Säkra din luftkonditionering inför sommaren redan idag!

Känner du till att du inte tvunget behöver välja mellan luftkonditionering och en värmepump? Du kan få både och. Alla våra luft-luftvärmepumpar kan nämligen användas för att kyla hemmet. Men vi har också modeller på luft-luftvärmepumpar som är avsedda enbart för luftkonditionering.

Oavsett modell är alla våra luftvärmepumpar energieffektiva, vilket ger låga driftkostnader. Även om en luftvärmepump för både värme och kyla är en större investering än en renodlad luftkonditionering, är den ändå ofta billigare i längden om du har det minsta behov av värme till vintern. Här hittar du en av våra toppmodeller, HERO, för både kyla och värme.

En renodlad luftkonditionering utan värmepump är ett bra val om du endast är i behov av kyla. Toppen under sommaren, för att få ett behagligt och svalt inomhusklimat på ett miljövänligt sätt. Se vår modell för enbart luftkonditionering, HR COOL!

Gärna sommarvärme, men inte i sovrummet

Ett enkelt sätt att få luftkonditionering hemma är som sagt att installera en luft-luftvärmepump istället för en traditionell AC. Bara sätt din luftvärmepump på kylläge och vips har du en energieffektiv och tyst luftkonditionering.

Jämfört med en portabel AC drar en luft-luftvärmepump upp till tre gånger så lite el och är därför betydligt billigare i drift. Installerar du luft-luftvärmepumpen i sovrummet kan du se fram emot att sova gott även de varmaste sommarnätterna. Få saker är väl lika jobbigt som att ligga sömnlös i ett sovrum som är varmt som en bastu och där luften står still?

Luftkonditionering i sovrummet? Inga problem!

Låg kostnad för kyla på sommarsäsongen

Med dagens moderna luft-luftvärmepumpar kostar det mycket lite att använda värmepumpen som luftkonditionering. Häng med ska vi förklara.

Energikostnaderna för en luftvärmepump påverkas av temperaturskillnaden inuti jämfört med utsidan. På vintern kan det vara minus 20 grader ute och du vill ha 21 grader inomhus. Det blir en temperaturskillnad på 41 grader. På sommaren kan det däremot vara 30 grader ute och du vill ha 20 grader inomhus. En temperaturskillnad på endast 10 grader kräver ingen stor insats från en modern luftvärmepump i kylningsläge.

Här är ett annat exempel som bygger på en standardvärmepump i ett normalstort hus: Kylfunktionen aktiveras när utetemperaturen överstiger 24 grader och vi ställer in den önskade rumstemperaturen hela vägen ner till 20 grader. I vårt exempel går det då åt 1080 kWh under hela kylsäsongen från maj till augusti. Så klart varierar förutsättningarna genom att hus är olika men generellt är det betydligt billigare med luftkonditionering än vad man kanske kan tro.

FAQ Luftkonditionering

Be Smart - Stay Cool!

De senaste åren har somrarna i Sverige blivit allt varmare och temperaturer över 30 grader har blivit mer regel än undantag. Vår AC-enhet HR COOL kan vara lösningen för att slippa svettas, sova dåligt och känna dig orkeslös hemma.

HR COOL är en luft-luftvärmepump som är framtagen för att användas som AC. Den kyler effektivt under de hetaste sommardagarna och till på köpet med en mycket god driftsekonomi.

Läs vad några nöjda kunder tycker

Fyll i formuläret för offert

Du kommer att bli kontaktad av Mitsubishi Electric och våra lokala återförsäljare. Du förbinder dig inte att köpa något eller anlita någon.

Om oss

Om ossHållbarhetKarriärPress

Följ oss

FacebookLinkedinYoutube

Sekretesspolicy | Användarvillkor | Cookies | Hantering av personuppgifter | Webbplatskarta

© Mitsubishi Electric Sweden