Mitsubishi Electric logo


5 tecken på att din luftvärmepump behöver service

Mitsubishi Electric hero delar

Värmepumpar är en av de bästa investeringar du kan göra för ditt hem tycker vi. Nu är vi förstås lite partiska men faktum kvarstår: en luftvärmepump ger dig miljövänlig uppvärmning till ett riktigt bra pris. För att den ska hålla länge är det dock viktigt att serva den regelbundet. Här kommer 5 tecken på att det är hög tid att boka in en service!

1. Luftvärmepumpen låter onormalt

De flesta elektroniska enheter avger ett svagt ljud, men bra värmepumpar av hög kvalitet ska inte låta så att du blir irriterad. Om din värmepump har börjat låta mer än normalt kan det tyda på att något är fel. Dags att boka ett servicebesök med andra ord. Är du inte säker på vad som är "onormalt" mycket ljud? Då är den här artikeln en bra idé att läsa.

2. Det luktar illa eller konstigt från luftvärmepumpen

Luft-luftvärmepumpar innehåller filter som hjälper till att rengöra luften och skapa ett hälsosamt inomhusklimat. De här filtren måste rengöras och bytas vid behov. Om det luktar lite konstigt från värmepumpen är det därför dags att kontrollera filtren och rengöra dem. Om du är osäker på hur du ska göra hittar du en guide här! Om lukten inte försvinner efter rengöring bör du kontakta din återförsäljare så att du får hjälp med att hitta källan till luktproblemet.

3. Luftvärmepumpen fungerar sämre än vanligt

När värmepumpar blir äldre kan det ibland hända att de gradvis tappar lite i effekt. Om du märker att värmepumpen på kort tid har förlorat mycket effekt är det läge att låta en auktoriserad installatör kontrollera varför. De kan hitta orsaken bakom och föreslå åtgärder som kan återställa den ursprungliga effekten.

miljöbild modul installatör

4. Det är mer än tre år sedan luftvärmepumpen fick någon service

Handen på hjärtat, när gick senast en installatör igenom din värmepump? Vi rekommenderar alltid regelbundna servicekontroller. Det är mycket lättare och billigare att förebygga skador och problem, än att åtgärda dem. Luft-luftvärmepumpen mår bäst om den kontrolleras regelbundet av en fackman och det bör vara max tre år mellan varje gång.

5. Dina energikostnader skenar

Har du haft en luftvärmepump i flera år men plötsligt märkt att energibehovet har ökat? Om elräkningen visar stigande kostnader som inte går att förklara, finns det anledning att tro att något har hänt med luftvärmepumpen. Boka in ett besök av installatör som kan göra en professionell bedömning för att hitta orsaken och lösningen.

karta

Välkommen att boka in en service!

Service kan utföras året runt, tar kort tid och läggs alltid till vid en tidpunkt som passar dig bäst. En servicekontroll ger förlängd livslängd på värmepumpen, bättre effektivitet, mindre buller och minimerar risken för oönskade lukter. Kontakta din lokala Mitsubishi Electric-återförsäljare för att boka en tid, eller läs mer om vad du kan förvänta dig av en serviceomgång här!

Om oss

Om ossHållbarhetKarriärPress

Följ oss

FacebookLinkedinInstagramYoutube

Sekretesspolicy | Användarvillkor | Cookies | Hantering av personuppgifter | Webbplatskarta

© Mitsubishi Electric Sweden